Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen tegen extremistische NGO’s

ngo2Door Westerse regeringen gesponsorde anti-Israël NGO’s, hameren op de leugens omtrent Israël tot… zij de schijn van waarheid krijgen, een tactiek die we herkennen uit de nazi-tijd. [beeldbron: cartoonist Ronny Gordon in Arutz Sheva]

De regering van Israël streeft de goedkeuring na van een wet inzake transparantie voor NGO’s die in Israël aan het werk zijn. Er is geen schandaal of aanslag op de democratie, zoals de westerse kranten, vol van anti-Israël wrok, in de afgelopen weken hebben herhaald. Het is, eenvoudig gezegd, vragen om transparantie als een NGO bijdragen uit het buitenland ontvangt. Israël wil de groepen aan de kaak stellen die zich ogenschijnlijk uitsluitend wijden aan de kwestie van de burgerrechten, maar die geld ontvangen uit het buitenland, fondsen die zij gebruiken om een oorlog van delegitimizatie te voeren jegens de Joodse staat.

Neem bijvoorbeeld groepen zoals Breaking the Silence, die € 42.000 vanuit Nederland accepteerde na het einde van Operation Cast Lead om er 90 getuigenissen mee te verzamelen van voormalige Israëlische soldaten omtrent vermeende ‘oorlogsmisdaden’ in Gaza (2008-2009). Toen ik verleden jaar Hebron bezocht, zag ik daar Apartheid, maar niet die Breaking the Silence beschreef: Ik zag Joden die verboden werden om bepaalde gebieden te betreden enkel omdat ze Joden waren. Dàt is Apartheid.

Nathan SharanskyDe voormalige Sovjet-dissident Nathan Sharansky (plaatje rechts), die met zijn strijd om uit de gevangenis te worden vrijgelaten en daarin toen de steun kreeg van grote NGO’s zoals Human Rights Watch, zei dat vele van deze organisaties thans “een instrument zijn in de handen van dictatoriale regimes die democratiën bestrijden”. Waarom zou Israël niet ijveren om meer transparantie als de Noorse ambassade in Tel Aviv, de Europese Unie, een Nederlandse associatie of de Saoedische sjeiks bakken geld doneren aan een of andere  NGO om deze te laten propageren dat Israël’s “apartheidstaat” “misdaden tegen de mensheid” zou bedrijven?

Praten over het gedrag van deze NGO’s? In mei vorig jaar werd het Joods Nationaal Fonds (Jewish National Fund), de non-profit organisatie die werd opgericht vóór de Israëlische Staat bestond, de pioniers NGO die onvruchtbaar land regenereerde en 280 miljoen bomen aanplantte, werd in Finland verboden om deel te nemen aan Maailma Kylässä, het World Village festival dat werd georganiseerd door de multiculturele organisatie Kepa, die zowat 300 verschillende NGO’s telt en gesponsord wordt door de Europese Unie en het Internationale Rode Kruis. Echter op het World Village festival van 2014 verdeelde het Palestijnse Forum – en werd door deze NGO’s toegestaan om te verdelen – kaarten van het Midden-Oosten waarop Israël niet eens voorkwam.

Er is geen enkel ander land in de wereld dat het doelwit van manipulatie is door buitenlandse regeringen via zo’n massieve interventie in haar binnenlandse affaires. Het is Israël’s Trojaanse Paard. En de Joden hebben het recht hiertegen te vechten.

door Giulio Meotti


in een vertaling van Brabosh.com van een artikel in Arutz Sheva [INN] van 14 februari 2016


meotti-boekDe auteur Giulio Meotti, een Italiaanse journalist verbonden aan het dagblad Il Foglio, schrijft een twee-wekelijkse kolom voor Arutz Sheva. Zijn artikels verschijnen om de regelmaat in verscheidene publicaties zoals The Wall Street Journal, Frontpage, Commentary e.a.

Hij is de auteur van het bekende boek “A New Shoah” (2008), waarin een onderzoek werd gedaan naar de persoonlijke verhalen van Israël’s slachtoffers van de terreur, gepubliceerd bij uitgeverij Encounter. Onlangs publiceerde hij een nieuw boek omtrent het Vaticaan en Israël onder de titel “The Vatican Against Israel: J’accuse” (2013) uitgebracht bij Mantua Books. Lees hier een interview met de auteur omtrent zijn laatste boek.

Een gedachte over “Israël heeft het recht om zichzelf te verdedigen tegen extremistische NGO’s

  1. fijn dat je weer helemaal ‘terug’ bent Hugo! Zo ook ik, van een week Israel om in elk geval in mijn omgeving en zo mogelijk breder getuigenismateriaal te hebben tegen de valse leugenpers en haar meedogenloze invloed op de breinen van de ‘slikkers’. Ik wens je een shavua tov!

    Peter +31.648.555.076

    Like

Reacties zijn gesloten.