De onvergeeflijke blunder van Europa: Syrië – De geest is uit de fles – 26 maart 2011

Vijf jaar geleden begon de Syrische burgeroorlog, toen in het Westen nog de Arabische Lente genoemd. Op de Nederlandse omroep NPO heet die “lente” thans “Arabische Storm”. Van bij het begin noemde ik het zelf de Arabische Nachtmerrie. Curieus, tot vorige zomer, juli-augustus 2015, had in het Westen, blijkbaar nog niemand gehoord van de oorlog in Syrië, noch van de honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen. Totdat… de vluchtelingen vorige zomer opeens opdoken in de voortuin van de gemiddelde Europeaan. Was dat effe schrikken zeg! Vanwaar kwamen die vandaan? He he…

Hieronder volgt mijn eerste verslag over die oorlog, dd 26 maart 2011, waarna ik nog 274 [!!] keren zal berichten over het geweld in Syrië. Niemand heeft de kwestie gevolgd noch mijn postings over daaromtrent de voorbije jaren gelezen. Europa sliep en werd enkel opgeschrikt als Israël weer eens een Palestijnse terrorist uitschakelde. Want de gemiddelde kennis [uiteraard flink gemanipuleerd door de linkse westerse media] over het Midden-Oosten bij Jan Europeaan laat zich samenvatten tot “lieve brave jongens van Palestijnen en die vreselijke Joden van Israël“, voor de rest niks, nada, nothing.

Nou ja, totdat de moslims aldaar hun maskers lieten vallen en op elkander begonnen in te hakken, letterlijk dus. Jammer [voor de Syriërs toch] dat er geen Joden noch Israël in het conflict betrokken raakten. Dan was die burgeroorlog door de wereld al na drie maanden beëindigd geworden. Net zoals ze het verzet van Israël tegen de terreur van de Palestijnen van Hamas en of Al Fatah telkens in een [te] vroeg stadium fnuikten.


Lattakia, Syrië, 26 maart 2011: de geest is uit de fles

De geest is uit de fles

Brabosh, 26 maart 2011

Ongelooflijke beelden bereiken het Westen over de vele revoltes in de landen van de Arabische wereld. Tunesië, Libië, Bahrein, Egypte, Jemen en nu weer deze videobeelden van de revolte in Lattakia in Syrië tegen het regime van dictator president Bashar al-Assad. De ordediensten vuren meteen met scherp in de volle menigte. Wat denkt u? Ziet u zoiets al gebeuren: het IDF dat een Palestijnse woeste menigte vol onder vuur neemt?

Nee, natuurlijk niet. Dat doen alleen Arabieren en moslims onder elkaar. Andere cultuur, met andere normen en waarden en een perceptie gestuurd door en voor de Koran. Onder de kreet “Alloeah Akhbar!!” slaat de ene moslim de andere de schedel in die met dezelfde Allah-kreet op de lippen de geest geeft. Bij de beesten af. Correctie: ik ken geen enkele diersoort die bewust zoveel zinloos bloedvergieten veroorzaakt. Zoiets kunnen en doèn alleen maar mensen.

Ik kan me voorstellen dat mensenrechtenbewegingen zoals Amnesty International en Human Rights Watch, alsook de Raad voor de Mensenrechten, de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, de handen vol hebben om dit allemaal te rapporteren en de verantwoordelijken voor die bloedbaden voor het Internationaal Strafhof in Den Haag te brengen. Of niet? Toch maar eerst een zoveelste rondje Israëlbashen?

Op enkele uren per dag sterven er meer Arabieren dan tijdens de hele Gazaoorlog 2008/2009 die 22 dagen duurde. Een onophoudelijk salvo van veroordelingen, eenzijdige berichtgeving en rapportering door de hiervoor geciteerde organisaties inclusief de Europese Unie en de rest van het Kwartet, regende neer op het kleine landje van Israël te midden van die groene zee van de moslimwereld die nu dreigt in een zee van bloed te veranderen. Iedereen had het verwacht en voorspeld dat het allemaal stond te gebeuren, in Libië bijvoorbeeld zat het al mis vanaf het ogenblik dat in 1969 kolonel Moeammar Khaddafi de macht greep.

Maar in plaats van de voortdurende schending van de mensenrechten aan te kaarten in de moslimwereld, verkozen zij om Israël te beladen met alle zonden van Egypte. Want dat is het enige waar alle landen in de wereld het over eens zijn: Israël demoniseren en criminaliseren zodat ze de aandacht afleiden van hun eigen misdaden en beestigheden. Israël als bliksemafleider voor de kwade krachten in de wereld.

De Westerse landen zouden zich beter NU terugtrekken uit die poel van bloed en misdaad nu het nog kan. Want straks is er geen weg meer terug. Ten lange leste zal iedereen nog opgelucht ademen wanneer Israël enkele defensieve klappen uitdeelt aan haar buurlanden. Dat het achteraf opnieuw de schuld zal krijgen waar de Westerse wereld heeft gefaald moeten we er dan maar weer bijnemen.

Intussen… ‘geniet’ maar verder van al die fraaie beelden die ons in onze huiskamer bereiken via internet, radio & televisie waarin de moslimlanden ons van hun ‘beste’ zijde laten zien. Democratie en islam zijn nu eenmaal niet verenigbaar maar letterlijk elkaars tegenpolen. Correctie: het zijn elkaars aartsrivalen.

Brabosh

Antwerpen, 26 maart 2011

Advertenties

3 gedachtes over “De onvergeeflijke blunder van Europa: Syrië – De geest is uit de fles – 26 maart 2011

 1. Lopende de -“Arabische lente”- gewapende conflicten in het Midden Oosten heeft Europa zo nu en dan werd de bek opengetrokken. Maar de meeste tijd heeft men toch wel doorgebracht met het soebatten en elkaar Brussel uit te vechten, over hoe Israël zijn producten moest etiketteren. In tussentijd werd Tunesië, grote delen van Algerije, Libië, delen van Egypte, Irak en Syrië met de grond gelijk gemaakt. En nu wil Europa, wat al zelf onder de invloedssfeer van ISIS is gekomen en waarvan de restanten met de gratie van duct tape bij elkaar wordt gehouden iets gaan doen. En dat iets doen is blind de Derde Wereld Oorlog ontketenen.

  Like

 2. Ik heb nooit gelezen dat de EU (of om het even welke internationale organisatie) ernstige pogingen heeft ondernomen om het conflict in Syrië te beëindigen. Vier jaar geleden (2 juni 2012) heb ik dit op deze blog geplaatst: “Slechts één land kan Syrië uit de sadistische geweldspiraal halen: Poetin’s Rusland [Afshin Ellian]” https://brabosh.com/2012/06/02/pqpct-ime-2/

  En vooral dit van 6 februari 2012: “Waarom Rusland en China tegen de VN-resolutie over Syrië hebben gestemd [Amiel Ungar]” https://brabosh.com/2012/02/06/pqpct-fni/

  Rusland steunt actief de sjiieten in Iran en in Syrië Hezbollah en Assad. Het Westen met op kop Obama en de Saoedi’s steunen enkel de soennieten. De ovegrote meerderheid van moslimmigranten in de EU zijn eveneens soennieten net zoals ook de Palestijnen dat zijn.

  Simpele vaststelling: de Koude Oorlog waarvan iedereen dacht dat die al 25 jaar geleden was afgelopen, gaat gewoon verder in het Midden-Oosten waar de VS, Rusland en China hun invloedssferen met alle macht willen consolideren.

  Like

Reacties zijn gesloten.