‘Palestijnen’ gebruiken citaat van Ban Ki-moon om terreur te rechtvaardigen

ban-ki-moon-abbas2Ramallah, 15 augustus 2013. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon op visite in de Westelijke Jordaanoever Judea & Samaria, hartelijk onthaald door de Palestijnse ‘gematigde’ terroristenleider Abu Mazen, nom de guerre van PA-president Mahmoud Abbas.

Precies hetgeen waar Israël bang voor was, is gebeurd: “Palestijnse” ambtenaren beroepen zich op de woorden van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, om terroristisch geweld tegen Israël te rechtvaardigen.

De in Jeruzalem gevestigde woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit, Rafat Ali, zei het afgelopen weekend dat de “bezetting” van de “Palestijnse natie” een “natuurlijke reactie” zou vereisen. Daarmee beriep hij zich rechtvaardigend op de gecoördineerde terroristische aanval van de drie “Palestijnen”, waarbij bij de Damascus-poort in Jeruzalem een 19-jarige Israëlische soldate gedood en twee andere soldaten gewond raakten.

Een week daarvoor had de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, op de actuele golf van Palestijnse terreuraanslagen gereageerd met de woorden “het ligt in de menselijke natuur om zich tegen bezetting te weren”. De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, richtte zich in een officiële brief tot Ban Ki-moon en riep hem op deze woorden terug te nemen.

Sinds wanneer is het de rol van de Verenigde Naties om rechtvaardigingen voor terreur te vinden? Sinds wanneer bestaan er bij de Verenigde Naties twee categorieën voor terreur en slachtoffers? Ik roep u op uw uitspraken terug te nemen en duidelijk te zeggen dat er geen rechtvaardiging bestaat voor het bloedvergieten van de Israëlische slachtoffers”, schreef Danon.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 9 februari 2016.
bron-logo

Een gedachte over “‘Palestijnen’ gebruiken citaat van Ban Ki-moon om terreur te rechtvaardigen

  1. De VN is een instituut dat voortdurend door het toedoen van haar secretaris-generaal een actieve bijdrage levert aan het demoniseren van en het toelaten van oorlog tegen Israël. Nu is het Ban Ki-moon met zijn ongenuanceerde uitspraken die de arabieren aanzet tot moordaanslagen tegen burgers van Israël. In het verleden waren er nog een aantal van dit soort lummels waarvan Secretaris-generaal U Thant en de SS-er Kurt Waldheim wel de ergste waren. Zo is U Thant zwaar debet aan het uitbreken van de Zesdaagse Oorlog in 1967 en de SS-er Kurt Waldheim aan het uitbreken van Jom Kipoeroorlog in 1973.

    Like

Reacties zijn gesloten.