ISIS strijders uit de Sinaï krijgen medische verzorging in Hamas hospitalen in Gaza

daesh3Plaatje van enkele koppensnellers en kannibalen van het huurlingenleger van ISIS (Daesh), hier in Irak, september 2015 [beeldbron Press TV]

The Jerusalem Post berichtte op maandag 8 februari 2016 dat gewonde terroristen van Islamitische Staat (ISIS/Daesh) die actief zijn in de Egyptische Sinaï, medische zorgen hebben ontvangen in hospitalen in de door Hamas gedomineerde Gazastrook.

Dat vertelde de Israëlische majoor-generaal Yoav Mordechai, de coordinator van regeringsactiviteiten in de gebieden [COGAT] in een interview met de Arabische krant Elaph:

tunnel6a“Wij hebben geauthenticeerde rapporten gekregen omtrent leden van ISIS in de Sinaï dat zij de Gazastrook zijn binnengekomen via de tunnels om er verzorgd te worden in de hospitalen van Hamas.

De ISIS strijders werden vanuit het Sinaïgebied in Gaza toegelaten via dezelfde tunnels die door Hamas worden gebruikt om explosieven, wapens en andere goederen de Strook binnen te smokkelen op bevel van de militaire vleugel van Hamas [aka de Al-Qassam Brigades].

Mordechai zei dat Hamas begonnen is met ISIS strijders voor verzorging toe te laten in ruil voor geld, wapens en goederen. Het gebaar is een poging om de verliezen te compenseren in de schatkist van Hamas die het heeft geleden sinds het Egyptisch beleid van het vernietigen van de smokkeltunnels tuussen de Sinaï en Gaza in werking trad, aldus de Israëlische generaal.

Egypte is een beleid begonnen om de tunnels onder water te zetten als deel van de inspanning om de terroristen van ISIS te bevechten, dat volgens de Egyptische president Abdul Fattah al-Sisi bwordt gesteund door Hamas in Gaza.

Israëlische bronnen die vertrouwd zijn met de situatie, vertelden aan Elaph dat Israël Egypte op de hoogte houdt omtrent de activiteiten van de ISIS onderafdeling in de Sinaï en Egypte van inlichtingen voorziet omtrent de relaties met Hamas. Egypte is zich bewust dat Hamas gewonde ISIS strijders vanuit de Sinaï laat verzorgen in de Gazaanse hospitalen en beschouwt deze praktijk als zeer verontrustend.

De Israëlische bronnen vertelden aan Elaph dat Israël Egypte heeft voorzien van foto’s die werden genomen met hun drones van de tunnelopeningen tussen Gaza en de Sinaï, informatie die Egypte heeft geholpen om de tunnels de voorbije weken te laten onderlopen met opgepompt water uit de Middellandse Zee.

De commentaren kwamen nadat minister voor Energie Yuval Steinitz op zaterdag had verteld dat Egypte de smokkeltunnels onder water had gezet deels op verzoek van Israël.

Een gedachte over “ISIS strijders uit de Sinaï krijgen medische verzorging in Hamas hospitalen in Gaza

  1. Das mooi, en dat Hamas-tuig (gewapende tak van het Moslimbroederschap, verboden in alle Arabische landen) laat zich geheel kosteloos in Israël verzorgen, terwijl zij dit de gewone burger van Gaza onthouden. En wie zich verzet tegen de beslissing van Hamas wordt zonder pardon geëxecuteerd. Over dit soort uitspattingen hoor ik de rest van de wereld niet, wel staan ze in de rij te schreeuwen als Israël dat verdomde Hamas-tuig medische hulp zou onthouden.

    Like

Reacties zijn gesloten.