BDS-richtlijnen lijken op die van de nazibeweging

bds2Een BDS-militant op visite bij het bevriende ISIS: “Sorry dat ik u onderbreek, maar misschien bent u wel geïnteresseerd om een petitie te ondertekenen die oproept tot een culturele boycot van Israël?” [beeldbron: cartoon van Guy Monrad – Ynetnews]

Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, heeft maandagavond tijdens een vergadering van de Zionistische Wereldorganisatie in Jeruzalem met betrekking tot de strijd tegen de BDS-beweging en het antisemitisme uitgelegd dat de richtlijnen van de boycotbeweging de waarden van de nazi´s uit de jaren´30 in Europa zouden weerspiegelen. “BDS is het moderne antisemitisme. We zullen hiertegen als echt antisemitisme optreden”, aldus Danon verder.

Minister Danny Danon“Men mag de BDS-beweging niet negeren. Zij zorgt voor psychologische schade bij de jonge generatie en probeert haar er op die manier toe over te halen geen zaken te doen met Israël. Er wordt gesuggereerd dat Israël een tweede Zuid-Afrika zou zijn. In de VN verneem ik dag in dag uit het antisemitisme, ook van de BDS”, aldus Danon verder.

Over de VN merkte Danon op:

“De cijfers liegen niet. In het jaar 2015 werden tijdens de algemene vergadering van de VN 22 moties tegen de staat Israël aangenomen. Daartegenover werd er slechts één motie tegen Iran aangenomen en maar eentje tegen Noord-Korea. En met betrekking tot de gruweldaden die in Syrië plaatsvinden – 250.000 doden, waaronder duizenden kinderen, en vier miljoen vluchtelingen – werd geen enkele motie aangenomen. In de Verenigde Naties wordt alleen maar over Israël gesproken.”

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 2 februari 2016.
bron-logo