Israëls viceminister Buitenlandse Zaken: ‘Het Westen stimuleert mede de terreurhetze!’

pal-bijlRamallah, 14 november 2014: Westbank-Palestijnen gaan op Jodenjacht

Drie Palestijnse kinderen van 13, 15 en 16 jaar zijn verantwoordelijk voor de laatste drie mes-aanvallen in de Joodse “nederzettingen” Othniel, Tekoa en Anatot. Wie de aanslagen op de Joden stimuleert, is de Palestijnse radio. Dit wordt ook bevestigd door de 16-jarige dader, die twee dagen na de moordaanslag van Othniel in het nabijgelegen Palestijnse dorp Beit Imra werd opgepakt.

Tzipi HotovelyDe Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely (plaatje rechts) maakt daarvoor de westerse regeringen verantwoordelijk, die geen flauw idee hebben waarvoor hun financiële hulp in de Palestijnse gebieden daadwerkelijk wordt gebruikt.

Tijdens zijn ondervraging gaf de dader toe dat de Palestijnse media hem tot een aanslag hebben aangemoedigd. Van zijn besluit om te doden, was een 38-jarige moeder van zes kinderen, Daphna Meir, het slachtoffer. Zijn vader verklaarde voor de Israëlische camera dat hij tegen de afschuwelijke daad van zijn zoon zou zijn, maar voor de Palestijnse camera prees hij zijn zoon voor de moedige aanslag ter wille van Al-Aqsa.

Ook de vader van het 13-jarige Palestijnse meisje Rakia Abu Ayid, die tijdens haar aanval werd doodgeschoten, prees haar daad. Het meisje was met een mes in haar hand op een bewaker van de joodse “nederzetting” Anatot afgerend. “Geloofd zij Allah, de Almachtige. Dit zal vast en zeker de Al-Aqsa moskee en Palestina gediend hebben”, zei haar vader op de Palestijnse radio. “Nu zal zij haar broeders en zusters ontmoeten (in de hemel) en Allah zal zich over haar ontfermen!” Ooggetuigen bevestigen dat haar vader haar achterna gerend zou zijn om haar tegen te houden. Hij had de ingang van de “nederzetting” een minuut na haar bereikt, toen zij al was uitgeschakeld. In de ondervraging door de Israëlische politie huilde de vader om de dood van zijn dochter. De moeder verklaarde tegenover de Israëlische media dat haar dochter ruzie had gehad met haar broers en daarom woedend met het mes naar de nabijgelegen Joodse “nederzetting” was gerend.

Datzelfde benadrukten ook de ouders van de 15-jarige Palestijn, die in Tekoa bij de poging om de zwangere moeder Michal Froman te vermoorden werd uitgeschakeld. De vrouw kwam er vanaf met middelzware verwondingen, haar ongeboren kind maakt het goed. De ouders van de dader vertelden dat hij in de familie ruzie met zijn broers en zussen had en daarom de “nederzetting” binnendrong om zijn woede kwijt te raken. In de Palestijnse media hebben de ouders natuurlijk ook zijn aanslag geloofd en hun zoon als martelaar geprezen.

Vanochtend maakte de Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely, de westerse regeringen verantwoordelijk voor de Palestijnse terreurgolf. “De wereld moet per se ingrijpen. Het is onmogelijk dat het Westen de Palestijnse Autoriteit jaarlijks geld doet toekomen en dat deze dit voor een groot deel gebruikt voor propaganda tegen Israël, terreurhetze en terreur”, zei Hotovely. “15% van het buitenlandse geld wordt gebruikt voor sociale hulp aan Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen en hun familieleden.” Bovendien publiceerde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken cijfers, volgens welke de Palestijnen in de 25 jaar tot 2013 een bedrag van 20 miljard euro van westerse landen gekregen hebben. “Waar is al dat geld gebleven?”, vroeg Hotovely zich vanochtend af op de Israëlische radio.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 25 januari 2016.
bron-logo

Een gedachte over “Israëls viceminister Buitenlandse Zaken: ‘Het Westen stimuleert mede de terreurhetze!’

  1. De Nos NOP Nederland is in haar verhaal t,o,v, Palestijenen veelal niet duidelijk en niet objectief .

    Like

Reacties zijn gesloten.