Israël meldt recordimmigratie Joden uit West-Europa [RD.nl]

Aliyah“F R E E   A T    L A S T !!!”

“Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’ slechts betekent dat je je moet gaan wassen.”(Efraim Sevela, 1993)

Nog nooit emigreerden zo veel Joden uit West-Europa naar Israël als vorig jaar, in totaal 9880. De overgrote meerderheid van hen komt uit Frankrijk.

In 2015 verhuisden bijna 8000 Joden van Frankrijk naar Israël, meldde het Joods Agentschap donderdag. Een jaar eerder waren dat er 7200 en in 2013 nog maar 3290. Tweede land van herkomst is Groot-Brittannië, met 800 Joodse emigranten. Daarna volgen Italië en België.

Veel Franse Joden voelen zich door de toenemende antisemitische aanvallen niet meer veilig in eigen land. Zo raadde een rabbijn in Marseille mannelijke Joden deze week aan om niet meer met een keppeltje de straat op te gaan nadat een tiener een Joodse leraar had aangevallen met een kapmes. Deze week was het ook een jaar geleden dat zeventien mensen werden gedood bij aanslagen op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo en een koosjere supermarkt in Parijs.

In totaal wonen in Frankrijk een half miljoen Joden, de grootste gemeenschap in West-Europa.

Uit Nederland emigreerden vorig jaar 85 Joden naar Israël, aldus Guy Muller, onderzoeker antisemitisme bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), een toename van 39 procent ten opzichte van 2014. Muller is voorzichtig om te spreken van een trend. „Ik ben geen profeet.”

Antisemitisme is volgens hem voor de meeste Nederlandse Joden ook niet de belangrijkste reden om te emigreren. „De situatie hier is niet te vergelijken met Frankrijk. Daar zijn terroristische aanslagen geweest en worden Joodse instellingen bedreigd. Waarmee wij niet zeggen dat in Nederland alles perfect gaat.”

In totaal emigreerden vorig jaar 28.000 Joden naar Israël, het hoogste aantal sinds 2002. „Dat een recordaantal Europese Joden vindt dat Europa niet langer hun thuis is, zou Europese leiders moeten verontrusten”, aldus directeur Natan Sharansky van het Joods Agentschap.

door RD.nl

Een artikel uit het Reformatorisch Dagblad van 14 januari 2016

Een gedachte over “Israël meldt recordimmigratie Joden uit West-Europa [RD.nl]

  1. Voor mensen die belijdend Joods zijn, is leven in west Europa – bijvoorbeeld Nederland – erg moeilijk. De meeste zijn afgesneden van belangrijke factoren zoals kosjere winkels, scholen enz.. Maar wat geldt voor de Joden in West Europa nu, zal in het vervolg ook voor de christelijke Europese bevolking gelden. Een week geleden las ik een rapportage van een Israëlische journalist die de Koerdische gebieden in Syrië had bezocht. Tijdens zijn bezoek aan de Koerdische strijdkrachten sprak hij met twee jonge ISIS gevangenen (resp. 23 en 21 j.o.). Het gesprek heeft interessante informatie geleverd a) ISIS wordt ondersteund – in alle opzichten – door Saudi-Arabië en Turkije. b) Beide zeiden dat ISIS is van plan Europa te veroveren en de Islam over de hele aardebol te brengen d.m.v. de kracht v.d. zwaard. c) Joden, Christenen en alle andere ongelovigen te verdelgen. Mits ze tot de Islam bekeren. Er is geen plaats voor andere geloven behalve de Islam. De gevangenen werden kort daarna geëxecuteerd.
    Het is aan te nemen dat Europeanen zouden de informatie op dezelfde wijze beschouwen, zoals ze beschouwden de tekst van “Mein Kampf”. Echter de onophoudelijke stroom “Wehrmacht en Waffen SS van Allah” gaat gewoon door. De Joden, die Europa verlaten, gaan naar een land waar de wapens voor ze klaar staan om de vijand een gepaste welkom te heten. De Europeanen zitten vast in de tengels van verraderlijke PC multiculturalisten. Politici die vanuit de EU en nationale overheden iedere poging torpederen om de natiestaat adequate te verdedigen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.