Kerstgroeten uit Jeruzalem van premier Netanjahoe, Israël, waar christenen nog vrij en veilig zijn

Israël’s Premier Benjamin Netanjahoe, Kerstmis 2015:

Vanuit Jeruzalem wens ik Israël’s Christen gemeenschap en christenen overal in de wereld, een vreugdevol Kerstmis en een gelukkig nieuwjaar.

Ik ben trots om te zeggen dat Israël een van die weinige landen is in het Midden-Oosten, misschien wel het enige land in het Midden-Oosten, waar christenen werkelijk vrij zijn om hun geloof openlijk te belijden, in alle vrijheid, om Kerstmis en andere christen hoogdagen te vieren.

De staat Israël is een lichtbaken voor de vrijheid in een Midden-Oosten dat geplaagd wordt door onderdrukking en extremisme. Hier kan iedereen zijn geloof belijden, omdat in Israël religieuze vrijheid een heilig goed is.

Het is mijn vurige hoop, mijn vurig gebed dat 2016 gemarkeerd zal worden door grotere veiligheid en vrijheid voor alle christenen over het hele Midden-Oosten. Dat het volgende jaar zegens van vrede en welvaart mag brengen voor de hele mensheid.

Namens het volk van Israël, namens de Israëlische regering, wens ik al onze christen vrienden een zalig Kerstmis. En ik nodig u tevens uit: kom naar Israël.

Dank u.

Advertenties