ISIS is een symptoom en niet de oorzaak van de huidige crisis in het M-O

isis-jeruzalemZelfs indien ISIS (Daesh/IS) is vernietigd, zal de ideologie verder blijven woekeren en dat is nu net het punt dat iedereen lijkt te negeren. 

Op 4 oktober 2003 werden bij een Palestijnse terroristische zelfmoordaanslag in Haifa 21 Israëli’s gedood. Tijdens diezelfde maand werd een Flash Eurobarometer-enquête uitgevoerd die onthulde dat ongeveer 60% van de burgers van de 15 EU-lidstaten geloofden datIsraël de grootste bedreiging vormt voor de wereldvrede“. [In België dacht 63% er toen ook zo over en in Nederland zelfs 74 procent, het hoogste percentage van alle lidstaten!; Brabosh.com]

12 jaren zijn voorbij gegaan en intussen werden Spanje, Engeland en meer recent Frankrijk, het slachtoffer van islamitische terreur. Noord-Afrika en het Midden-Oosten staan in brand en ondanks de huidige terreurgolf, is Israël nog steeds een eiland van vrijheid en stabiliteit. Sommige kunnen hopen dat de wereld is wakker geworden na de meest recente tragische gebeurtenissen in Parijs en erkennen dat de reële dreiging niét Israël is. Sorry om hen teleur te stellen, maar de wereld slaapt nog steeds. En is niet enkel in slaap, maar leeft ook vandaag nog in dezelfde onwetendheid zoals het twaalf jaar geleden was.

Hoe wij dat weten? Heel simpel: Diegenen die een mening hebben omtrent de situatie met islamitische terreur, kunnen verdeeld worden in twee groepen:

1. Veel mensen propageren dat Israël de oorzaak is van instabiliteit en terreur.

2. De anderen wijzen met de vinger naar ISIS.

Beiden zijn verkeerd. Dus kunnen we de vraag stellen: waarom leggen zovelen de schuld bij ISIS? Omdat we in 2015 leven en in het Westen mensen enkel malen om nieuws en kwesties die een impact hebben op het Westen of Westerlingen.

walkerIn 2001 werd John Walker Lindh (plaatje rechts), een Amerikaan die zich bekeerde tot Islam en aan de zijde vocht van de Taliban, door de Geallieerde Strijdkrachten in Afghanistan gevangen genomen.

Zijn verhaal, dat de voorpagina’s haalde omwille van het feit dat ondanks dat hij in het Westen geboren en getogen was en ervoor gekozen had om te vechten tegen de ideologie en het systeem dat hem had voortgebracht, was ongelooflijk en schokkend.

Het verhaal van Omar Hammami is van dezelfde aard. Hij is ook bekend als Abu Mansoor al Amriki, een Amerikaan die zich aansloot bij Al Shabaab in Somalië. Hij was één van de eerste Westerse terroristen die, door middel van videoclips op Youtube, vele anderen inspireerde om hun comfortabele levens achter zich te laten en te kiezen voor de Jihad bij wijze van alternatief.

Ironisch genoeg halen deze individuele verhalen de voorpagina’s niet meer omdat vandaag duizenden Europese moslims, mannen, vrouwen en zelfs tieners zich hebben aangesloten bij ISIS, dat de Nummer 1 terreurorganisatie is, omdat zij veel investeert in het zich online presenteren en zij bovendien succesvol blijken in het recruteren van Westerlingen. Dit is wat ISIS onderscheidt van Boko Haram, Al Shabaab of Al Qaeda.

Maar wat velen nog steeds niet begrijpen is dat ISIS niét de oorzaak is maar een symptoon en om een probleem op te lossen moeten we de oorzaak ervan aanpakken.

David Cameron maant Britse parlementsleden aan om luchtaanvallen tegen ISIS te steunen en Frankrijk heeft reeds besloten om rechtstreeks in te grijpen in Syrië. Angela Merkel overweegt eveneens om de luchtaanvallen te steunen met 1.200 Duitse soldaten.

Het lijkt er op dat politici en publiek naïef genoeg zijn om te geloven dat het bombarderen van ISIS de kansen op terreur in Europa zal verminderen en dat het vernietigen van ISIS vrede zal brengen in het gebied.

Wat er ook van zij, net zo min dat Israëlische luchtaanvallen Hezbollah niet konden vernietigen en Hamas niet kunnen verslaan, zal het bombarderen van Syrië ISIS niet elimineren. Maar sinds om het even welke Europese politicus die soldaten naar Syrië wil sturen, in het besef dat hij honderden van hen terug zal zien wegstopt in lijkzakken en logischerwijze de volgende verkiezingen wel moet verliezen, zullen er bijgevolg geen grondtroepen worden ingezet en het minst van al Europese. Maar laat ons eens veronderstellen dat ISIS is vernietigd. En wat dan?

Indien ISIS (Daesh/IS) is vernietigd, zal de ideologie verder blijven woekeren en dat is nu net het punt dat iedereen lijkt te negeren. Op 12 november 2015 publiceerde Dr. Mordechai Kedar een artikel in Arutz Sheva met als titel: “Er is geen radicale Islam en er is ook geen gematigde Islam”. In feite en vanuit politiek standpunt, is er dat wel – en het verschil is erg simpel te omschrijven:

Radicale Islam wil alles vernietigen wat niet radicale Islam is, terwijl gematigde Islam enkel Israël en het Jodendom wil vernietigen.

not-in-my-nameVandaar dat diegenen die zichzelf beschouwen als deel van de gematigde Islam, zich snel zullen haasten om foto’s te uploaden op de sociale media zeggende ‘niet in mijn naam‘ (plaatje rechts) telkens wanneer een islamitische terrorist misdaden begaat tegen westerse burgers, maar zonder verpinken en haast in een en dezelfde adem terrorisme tegen Joden zullen verrechtvaardigen (dan wel ontkennen of negeren).

In werkelijkheid draait het om hetzelfde: mensen die Allahu Akbar roepen, vermoorden mensen die niét Allahu Akbar roepen en zolang de wereld niet ophoudt met dit feit te negeren en doorgaat met een onderscheid te maken tussen enerzijds terrorisme in Israël en anderzijds terrorisme in het Westen, staan we nog ver af van het vernietigen van Islamitisch terrorisme.

door Gábor Somlai


The writer works as an energy engineer and lives in Budapest, Hungary. He is strongly Zionist and spends much time reading articles and opinions on anti-Israeli social media so that he can respond to them.

In een vrije vertaling door Brabosh.com van een artikel “ISIS as a symptom” in Arutz Sheva van 22 december 2015

Een gedachte over “ISIS is een symptoom en niet de oorzaak van de huidige crisis in het M-O

  1. Recep Tayyip Erdogan heeft twee dingen gezegd die a)de wezen van de Islam en b) de relatie dat Islam heeft met niet moslims beschrijven:
    1) Er is geen gematigd Islam. Islam is Islam en
    2) De moskeeën zijn onze kazernes, De Koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten.
    Zijn woorden zijn kristalhelder ..Net als de woorden van Adolf Hitler “Wir werden die Juden vernichgten”. Hitler meende iedere woord die hij zei en zo ook Erdogan. Ondanks de heldere boodschap van deze Islamitische leider, speelt het Europese leiderschap alsof ze doof stom is. Een tsunami van miljoenen gevaarlijk gespuis is nu onderweg naar Europa. Hun machinegeweren en machetes staat voor hen al klaar om de boel hier in de pan de hakken. Natuurlijk ISIS is een symptoom en geen oorzaak. ISIS symboliseert de kern van de Islam. ISIS is een integraal deel van de Arabische cultuur en cultureel erfgoed, net als klompen en haringhappen voor Nederland. De corrupte verraderlijke EU; die overal aanwezig octopus met zijn lange tengels is voor ons gevaar nummer 1. Islam in Europa IS POWERED BY THE EU. Zolang wij onder de plak van deze duistere organisatie zitten, zouden wij nooit vrij zijn. In tegendeel. De EU versnelt de overname van Europa. Israël heeft geen last van de EU en hoeft niet aan de “Verordnungen und Befehlen” gehoor te geven. De vrijheid van handelen geeft het land kracht de vijand op ooghoogte te bekijken en zo nodig te neutraliseren.

    Like

Reacties zijn gesloten.