Israël is een baken van licht en hoop in het verduisterde Midden-Oosten

hanukah2015Jeruzalem, zondag 6 december 2015. Premier Benjamin Netanyahu ontsteekt het eerste kaarslicht van Chanoeka op de Kotel (Klaagmuur) aan de Tempelberg, hier omringd door soldaten van de Israëlische Grenspolitie [beeldbron: screenshot van video IsraelPM]

De premier zei onder meer dit:

“Israël is een kaars in de duisternis. Om ons heen is een grote duisternis en hier in Jeruzalem, in de staat Israël, hijsen wij de banier van de onafhankelijkheid en eer van de mens, voor het recht van het Joodse volk om vrij te leven in zijn land en zijn stad, dezelfde stad die de Maccabeeërs hebben bevrijd. 

Deze strijd loopt tot in onze generatie onverminderd verder. In elke generatie zijn zij opgestaan om ons te vernietigen en in elke generatie heeft de Heilige Opperste, Gezegend zij Hij, ons van hen gered, op voorwaarde dat we de banier en kaars en ook het zwaard van Israël hooghouden. En hier, doen wij dat niet anders. Eerst en vooral om onszelf te verdedigen, maar ik zeg dat wij de hele mensheid verdedigen alsook de cultuur van de hele mensheid, tegen de ongebreidelde wreedheid die vandaag de wereld begint te begrijpen. 

Deze strijd wordt door vele volkeren gewaardeerd. Ik was net op een internationale conferentie en ik zag deze waardering, de bewondering die de leiders van de wereld hebben voor de staat Israël en het feit dat wij de duisternis van de radicale Islam bestrijden, dat we de strijd tegen het terrorisme dagelijks bestrijden. Ze hebben grote bewondering voor de staat Israël en voor onze soldaten.”

Advertenties

Een gedachte over “Israël is een baken van licht en hoop in het verduisterde Midden-Oosten

Reacties zijn gesloten.