Klimaatconferentie te Parijs: België kan beter een voorbeeld nemen aan Israël [+video]

Toespraak van Israël’s premier op de Klimaat Conferentie van de Verenigde Naties te Parijs. De premier roemde de Israëlische vooruitgang in zonnenergie, landbouw en irrigatie technologie. “Technologie geeft ons de mogelijkheid om het onmogelijke te doen,” zei Netanjahoe en merkte op dat Israël verleden jaar als eerste werd gerangschikt in de Global Clean-Tech Innovation Index.

België bengelt intussen helemaal onderaan. Nadat we eerder in het buitenland en in het bijzonder in Europa terecht het centrum van de jihadterreur werden genoemd; tevens de prijs kregen voor het meest lamentabele  asiel- en vluchtelingenbeleid van Europa; dat na de aanslagen in Parijs gevolgd werd door een week van politiek geïnspireerde repressieterreur ten aanzien van de eigen volk door het nemen van onzinnige en disproportionele veiligheidsmaatregelen die enkel voor een onnodige golf van paniek onder eigen volk zorgde (wat gaat België straks doen als er ècht wat gebeurt, het hele land platbranden misschien?), hebben we thans ook een prijs gekregen inzake het gebrek aan een coherente visie op annex beleidsplan tav het klimaat. België schaam je!!!

fossielJoeri Thijs van Greenpeace heeft de twijfelachtige eer gekregen om in naam van België de prijs te ontvangen van ‘Fossiel van de Dag‘ [beeldbron © Belga].

Jaarlijks sterven in België ca. 13.000 mensen aan longaandoeningen en hart- en vaatziekten als gevolg van fijn stof. Dat becijferde de Europese Commissie, berichtte aldus De Standaard 10 jaar geleden. M.a.w., de kans dat je in België sterft als gevolg van de milieuverontreiniging ligt ruim 30 maal hoger dan sterven in een verkeersongeval. Vandaag slaagt België er niet eens in om een klimaatplan voor te leggen op de Klimaatconferentie te Parijs.

De enige reden waarom Belgen langer leven dan vroeger is omdat we per hoofd van de bevolking de grootste gebruikers zijn van medicijnen allerhande (vooral anti-depressiva en anti-psychose… je zou voor minder chronisch depressief worden) en de gezondheidszorg tot de beste van de wereld hoort. “In België worden dagelijks 800.000 dagdosissen antidepressiva verkocht. Dat is 50 procent meer dan tien jaar geleden,” schreef Knack Magazine een jaar geleden.

Zoals hieronder te zien is op het kaartje van Europa is blijken héél België èn Zuid-Nederland één grote zwarte vlek  te zijn inzake milieuverontreiniging!

fijnstof

Een gedachte over “Klimaatconferentie te Parijs: België kan beter een voorbeeld nemen aan Israël [+video]

 1. Gelukkig dan maar dat Netanyahu de brokkenpiloot van BZ Didier Reynders de boodschap
  heeft laten toekomen dat Israel een beetje moe wordt van de moraal predikers uit Belgie onder het motto:

  “Ruim eerst je eigen troep op en kom ons dan hier vertellen hoe wij ons te gedragen hebben”.

  “Zorg éérst maar eens voor vrede tussen alle Belgische gemeenten door de taalgrenzen te verwijderen en één regering het land te laten besturen i.p.v. 4 (NL/FR/D & federaal)” voordat u ons hier komt beleren over vrede & veiligheid.

  De uitstraling van een platgelegd Brussel, op zoek naar 1 terrorist, die dan ook nog wist te ontkomen is zéker geen uitgangspunt voor het Belgische moralisme t.o. Israel.

  Integendeel. Een beetje minder valsgeplaatst moralisme & arrogantie en een hoop méér realiteits zin zou Belgie zeker niet misstaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.