Israël slaat Europese Unie keihard terug omwille van selectieve handelsboycot

eu-obsessieHet toppunt van politieke perversie en disproportionele obscene fixatie die algemeen leeft binnen de Europese jegens Israël, uit zich in de boycot op nagenoeg alle terreinen van de Joodse staat, met name de enige democratie in het Midden-Oosten. Zonder verpinken wordt Israël door de EU met de rug tegen de muur gespijkerd, tot grote jolijt van de islamistische buurlanden alwaar eenieder die begrippen zoals ‘mensenrechten’ en ‘democratie’ durft uit te spreken onverbiddellijk wordt gekeeld of levend verbrand en waar de stromen van bloed – moslimbloed vs moslimbloed – gestaag blijven aanzwellen. [beeldbron: Arutz Sheva]

Nadat de EU besloten had om Israëlische producten uit de “Westelijke Jordaanoever”, de Gazastrook en de Golanhoogten te labelen, heeft Israël nu plannen gepresenteerd om ook politiek op te treden tegen 15 landen van de eurozone.

Tot deze landen behoren Frankrijk, Spanje, Denemarken, Ierland, Kroatië, Malta, Nederland, Zweden, Portugal, Slovenië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, België en Finland.

Tot de maatregelen tegen deze EU-landen behoort een nieuwe evaluatie van hun rol in het vredesproces, een officiële klacht bij de ministers van Buitenlandse Zaken van deze landen en de beperking van de ambassadeurs van deze landen bij officiële ontmoetingen met Israëlische ambtenaren die lagere posities bekleden.

Voorts zal de Israëlische regering bij het verstrekken van inreisvisa voor Gaza en de “Westelijke Jordaanoever” strenger te werk gaan. Ook EU-projecten in de door de “Palestijnen” gecontroleerde gebieden zullen strenger gecontroleerd worden.

De dialoog tussen Israël en de EU zal worden gereduceerd of uitgesteld, wat volgens Israël bijzonder belangrijk voor de Europeanen is, aangezien zij vaak om advies vragen betreffende de kwesties terrorisme, immigratie en geopolitieke strategie.

Een woordvoerder van de Israëlische regering zei: “Wie vijandige stappen tegen ons onderneemt, zal hiervoor betalen. Men moet niet denken dat men ons kan boycotten en dat al het andere bij het oude blijft.” De woordvoerder voegde er echter aan toe dat de stappen tegen de EU geen ongenuanceerde kritiek naar alle kanten is, maar dat elk land afzonderlijk wordt beoordeeld.

De EU-ambassadeur in Israël, Lars Faaborg-Andersen, had überhaupt geen begrip voor de opwinding in Israël en wees iedere vijandige houding van de EU van de hand. Hij zou helemaal niet kunnen begrijpen hoezo men de EU van “antisemitisme, racisme, immoraliteit, beloning van terreur en vernietiging van Palestijnse arbeidsplaatsen beschuldigt.” In plaats daarvan wees hij op de bouw van “nederzettingen”, die van Israëlische zijde een vrede zou verhinderen.

door NAI-Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 19 november 2015.
bron-logo

Advertenties

Een gedachte over “Israël slaat Europese Unie keihard terug omwille van selectieve handelsboycot

Reacties zijn gesloten.