Onthuld: Regering Netanjahoe bouwt het minste huizen in de ‘nederzettingen’

neder2

Twee van de vele fabels die over het Palestijnse-Israëlisch conflict worden gecultiveerd door de vijanden van de Joodse staat en door andere fanatieke Jodenhaters beweren dat:

♦ 1. onder het bestuur van het kabinet van premier Benjamin Netanjahoe de bouw in de “nederzettingen” in de Palestijnse gebieden en in oostelijk gelegen deel van Jeruzalem explosief zou zijn toegenomen en [..]

♦ 2. dat deze “recente” toename van de bouwactiviteiten aan de basis zou liggen van de huidige golf van geweld.

2. Om bij het laatste punt te beginnen.

Palestijnse leiders en woordvoerders en hun aanhangers in Oost en West voeren decennia lang diverse oorzaken en excuses aan om het geweld en de terreur tegen het volk van Israël en hun soevereine staat te verrechtvaardigen. In werkelijkheid is de Palestijnse terreur het product van het aanzetten van de Palestijnen door hun leiders tot Jodenhaat en -moord.

hate-palest3Die cultuur van haat en geweld wordt bij opeenvolgende generaties systematisch ingeprint en dat van de wieg tot in het graf. Het voeden van die haatcultuur zal enkel ophouden wanneer de Joodse staat is vernietigd, het enige werkelijke doel van de Palestijnen.

Indien de Palestijnen al hun tijd, geld en energie hadden gegeven in het ijveren voor een onfhankelijke Arabische staat in plaats van aan hun verwoede pogingen om Israël te vernietigen, dan hadden zij reeds lang hun eigen staat Palestina gehad nog vooraleer de Joodse werd opgericht in mei 1948.

 1. Terug naar het eerste punt.

In tegenstelling tot wat wordt beweerd is de bouw in de nederzettingen en oostelijk Jeruzalem onder de regeringen van premier Benjamin Netajanhoe beduidend afgenomen.

a) Hoewel regelmatig bouwplannen worden bekend gemaakt, die zoals bekend voor de nodige heisa zorgen onder de Arabieren en in het bijzonder in de Westerse pers, betreft het hier gewoonlijk fases in het goedkeuringsproces, een proces dat vele jaren in beslag neemt. Zelfs bij de ultieme goedkeuring leidt dit niet noodzakelijkerwijze tot een feitelijke uitvoering van de bouwplannen. Het is tenslotte de premier die het sein op groen moet zetten en dat gebeurt met mondjemaat, voornamelijk onder invloed van internationale druk en de situatie aan de grond.

b) Nationaal en internationaal wordt van het kabinet Netanjahoe steevast beweerd dat het om een rechts-conservatieve regering gaat die tegen vrede met Palestijnen zou gekant zijn en die er integendeel op uit zou zijn om de Palestijnse “bezette” gebieden zo snel mogelijk vol te bouwen en uiteindelijk te annexeren bij de Joodse staat en wat ‘oostelijke’ Jeruzalem betreft, de hoofdstad zouden willen “ver-Joodsen” (Judaïseren).

stats-ned

De geschiedenis van de nederzettingenbouw en het cijermateriaal laten echter een volledig ander beeld zien. Wat blijkt? De jaarlijkse bouwactiviteiten in de nederzettingen zijn de afgelopen 15 jaar aanzienlijk afgenomen.

Onder “vredestichters” zoals bijvoorbeeld Ehud Barak (zie vredesproces Camp David in 2000/2001) werden 5.000 nieuwe eenheden gebouwd in de nederzettingen of 1.900 jaarlijks. Onder premier Ariel Sharon (2002-2005), die notabene in 2005 de Gazastrook ontruimde (het beruchte “engagement-plan”), zag een jaarlijks gemiddelde van 1.040 gebouwde woningen. Onder premier Ehud Olmert (2005-2008) zakte dit jaarlijks gemiddelde tot 657 woningen.

Hoe zit het onder premier Benjamin Netanyahu? Tijdens zijn eerste regeerperiode (1997-1999) werden ongeveer 1.700 woningen per jaar gebouwd. Onder zuijn 2de en 3de regeerperiode (2009-2015) is dat gemiddelde teruggevallen tot 440 woningen per jaar. In 2013 beval Netanjahoe zelfs een bouwstop gedurende tien maanden in de hoop om president Mahmoud Abbas aan te moedigen om terug aan de onderhandelingen deel te nemen. Tevergeefs.

Want: de Palestijnen willen geen vrede, zij willen Israël. De Palestijnen willen een eigen staat maar niet naast Israël maar in de plaats van.

door Brabosh.com

 

Advertenties

5 gedachtes over “Onthuld: Regering Netanjahoe bouwt het minste huizen in de ‘nederzettingen’

 1. Ja. Terwijl die wrede Palestijnen vanaf ’48 al zich hebben verzet tegen het feit dat zij hun land moesten inleveren. Land wat ze al duizenden jaren illegaal hadden bezet. We weten inmiddels ook dat de Palestijnen achter de Holocaust hebben gezeten. Men dacht vroeger dat dat de moffen waren, maar dat blijkt een fout te zijn.
  Bovendien mogen joden gewoon volgens god altijd mensen hun land afpakken en de bevolking uitroeien. Allemaal te lezen in Deuteronomium 7. Het is zo jammer dat dat uitroeien maar langzaam mocht aders zouden we last krijgen van roofdieren. Heet was beter geweest om de Palestijnen totaal uit te roeien. Dat kan nog steeds.
  Gewoon een wet maken, waar dat legaal wordt verklaard. Er mochten aanvankelijk ook geen woningen gejat worden door de kolonisten, maar door de wet te wijzigen konden 400.000 dappere joden een leek huisje krijgen die ze ook overeenkomstig de Bijbel niet zelf hadden gebouwd, maar wel mochten jatten.

  Like

 2. Beste Hugo, plaats a.u.b. die reacties van Henk Veldman niet meer, want die zijn op zijn minst ‘vreemd’ te noemen. Hier houd ik het dan maar bij.

  Like

Reacties zijn gesloten.