Wat willen de Palestijnse terroristen? [Bassam Tawil]

tamilFadi Alloun, misschien wel de knapste man in Jeruzalem, stak vorige week een willekeurige 15-jarige Jood in de straat neer. De politie heeft Alloun doodgeschoten enkele momenten na de aanval. [beeldbron]

In de afgelopen dagen had ik de gelegenheid om de huizen van enkele Palestijnse mannen en vrouwen te bezoeken, die betrokken zijn bij de aanhoudende golf van terrorisme tegen Israël – het geweld dat sommigen een ‘intifada’ of opstand noemen.

Wat ik zag – wat u of iemand anders tijdens deze bezoeken ook had kunnen zien – was dat geen van deze Palestijnen een hard en zwaar leven had. Hun levensomstandigheden waren allesbehalve ongelukkig. In feite leiden deze moordenaars een comfortabel leven, met onbeperkte toegang tot onderwijs en werk.

[..]

Palestijnse terroristen worden niet gedreven door armoede en ontbering, zoals veel mensen sinds lang beargumenteren. Palestijnse terroristen worden gedreven door haat tegen Joden, door wat hun leiders, de media en moskeeën aan hen vertellen: dat de Joden de vijanden zijn, en dat zij geen recht hebben om in dit deel van de wereld te zijn.

Het toont ook aan dat dit conflict niet over de islamitische heilige plaatsen gaat, of over Jeruzalem, maar over het vermoorden van Joden waar dat mogelijk is. De moorden op twee Joden in de Oude Stad van Jeruzalem, en die op een Joods paar voor de ogen van hun vier kinderen, hebben niets te maken met de Aqsa Moskee of met een “bezetting”. Het is gewoon de wens om zo veel Joden te vermoorden als maar mogelijk. De terroristen zullen geen onderscheid maken tussen een Jood in Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever, Tel Aviv of Afula [het noorden van Israël]. Voor de terroristen en hun sponsors zijn alle Joden “kolonisten” en Israël is één grote nederzetting die moet worden opgeheven.

Ons conflict met Israël gaat niet over “bezetting” of Jeruzalem, heilige plaatsen of grenzen. Noch gaat het over armoede en slechte levensomstandigheden, muren, hekken of checkpoints. Dit conflict gaat echt alleen over het bestaan van Israël in dit deel van de wereld. De huidige golf van terrorisme is gewoon een nieuwe fase in onze droom om Israël van de aarde te vegen. Dit is geen intifada. Het is gewoon een moordpartij gericht op het terroriseren van de Joden, om hen te dwingen dit deel van de wereld te verlaten. Ze zijn al geslaagd in de rest van het Midden-Oosten, en nu zijn ze tevens bezig met de christenen.

De terroristen en hun aanhangers strijden niet tegen een controlepost of een muur. Ze willen Israël vernietigd zien, en Joden afgeslacht, en de straten van Israël vol laten stromen met Joods bloed.

hier verder lezen

door Bassam Tawil

Advertenties

Een gedachte over “Wat willen de Palestijnse terroristen? [Bassam Tawil]

 1. Wat willen de Palestijnse terroristen?
  Een betere vraag zou zijn….wat willen ze niet?

  Ze willen géén vrede!
  Ze willen géén 2-staten “oplossing”!
  Ze willen géén levende Joden!

  Wat willen ze dan?
  Ze willen “Palestina” i.p.v. Israel en alle Israeli’s in de zee!

  Like

Reacties zijn gesloten.