Palestijnen vuren andermaal 7 raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

media-intifada

Weer even wat kort nieuws dat om de een of andere duistere reden zelden of nooit het Westen bereikt. Tenzij natuurlijk Israël het waagt om zich te verdedigen tegen de terreur… dan worden ze direct klaarwakker in het Westen èn boos op… de Joden. Raar maar waar.

Palestijnse terroristen in de Gazastrook waren het afgelopen weekeinde van 10 en 12 oktober 2015 weer druk doende en vuurden maar liefst zeven raketten af richting Israël. Wellicht om hun solidariteit te betonen met de Westbank-Palestijnen die Judea & Samaria alsmede Jeruzalem al wekenlang met ware doodsverachting terroriseren.

Weer zeven raketten afgevuurd
Zondagavond even na 23u00 (locale tijd) werd vanuit Gaza een raket afgevuurd die explodeerde in open gebied in de Regionale Raad van Eshkol. Er raakten gelukkig geen mensen fysiek gewond en er was ook geen materiële schade.

Eerder op zondagavond werd eveneens een raket afgeschoten maar die raakte niet tot in Israël maar stuikte voortijdig neer binnen de Gazastrook.

De dag voordien, zaterdagavond 10 oktober, slaagde het Iron Dome anti-raketsysteem er bijtijds in om een raket te onderscheppen die naar het Hof Ashkelon gebied in Zuid-Israël werd afgevuurd. Hier ook geen raporten van fysieke noch materiële schade. Drie andere raketten misten hun doel en explodeerden aan de Gazaanse kant van de grens.

Een reactie van het IDF liet niet lang op zich wachten. Jachtbommenwerpers van de IAF bombardeerden enkele wapenfabrieken van Hamas.

Zoals bekend controleert Hamas sinds de zomer van 2007 de Gazastrook en geen enkele raket kan worden afgevuurd zonder medeweten en of instemming van de Gazaanse terreurgroep. Vandaar dat Israël Hamas rechtstreeks verantwoordelijk acht voor al wat er misloopt in Gaza.

40 Gazanen dringen Israël binnen
Eveneens zaterdagavond slaagden 40 Gazanen erin om over het Veiligheidshekken rondom de Strook te klauteren maar werden tijdig opgemerkt door het IDF en teruggedreven over de grens, vier van hen werden aangehouden.

Dit incident vormde aldus een ware bedreiging voor de bewoners in de Israëlische dorpen en kibboetsen die zich rondom de Gazaanse grens bevinden.  De locale leiders die de regionale raden vertegenwoordigen van Sha’ar Hanegev, Eshkol, Sedot Negev en Hof Ashkelon hebben zondag defensieminister Moshe Ya’alon en premier Benjamin Netanyahu opgeroepen om maatregelen te nemen en een massieve barricade te bouwen over de hele lengte van de grens van Gaza met Israël.

De regionale leiders schreven in hun brief aan het kabinet:

“Immediately after Operation Protective Edge the IDF Chief of Staff approved the recommendation of the Southern Command, according to which the answer to blocking the infiltration from the Gaza Strip is by establishing a massive barrier fence the entire length of the border with Gaza. This decision is on the table of the defense minister, and still has not been conducted. This fact is liable to inflict a very heavy cost. We call to carry out the decision to place a massive physical defense array.”

De eis om het Veiligheidshekken rondom Gaza te versterken komt nadat gebleken is dat de Gazaanse terroristen sinds het einde van Operation Protective Edge gestaag doorwerken aan het herstellen en uitbreiden van hun tunnelnetwerk richting Israël met het doel verrassingsaanslagen en ontvoeringen te plegen in Israël. Bovendien testen Hamas & Co reeds maanden raketten uit om het bereik en de efficiëntie ervan te verbeteren.

Klimaat van angst en terreur handhaven
“Geen enkel land leeft onder zulke bedreiging en geen enkel land zou dergelijke dreiging accepteren,” zei premier Benjamin Netanjahoe op dinsdag 8 juli 2014 in een interview met de BBC. En inderdaad, terreur en angst zaaien en het volk van Israël in de wurgende greep van onveiligheid en geweld houden, is het belangrijkste doel van de rakettenterreur.

Onlangs noemde een commandant van de Al Quds Brigades, het doodseskader van de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza, dat het doel van het afvuren van raketten naar Israël op willekeurige tijdstippen en doelwitten is om een “evenwicht door terreur” met Israël tot stand brengen.

De commandant, enkel bekend onder zijn de nom-de-guerre Abu Ibrahim, huldigde tegenover het AFP in een exclusief interview, het feit dat dankzij de rakettenterreur het “één miljoen Israëliërs heeft gedwongen om zich in schuilplaatsen te verbergen.”

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zaten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons meer belangrijker dan doden.

ashdod-bomAshdod, Israël, dinsdag, 8 juli 2014. Een raket die werd afgevuurd vanuit Gaza, is hier ingeslagen in een ondergrondse parkeergarage en veroorzaakte aanzienlijke materiële schade. Gelukkig werden geen mensen lichamelijk gewond. (foto: AFP / David Buimovitch)

door Brabosh.com

Advertenties

2 gedachtes over “Palestijnen vuren andermaal 7 raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

  1. Benjamin Netanjahoe kan maar een ding doen,overal precies, van waaruit vandaag 12 okt 2015 op Israel geschoten is in kaart brengen en als vergeldingsdaad ,de afvuurplaats plat bombarderen. Bewijsmateriaal genoeg te leveren. Het stenengooien naar de autoriteit kan in geen enkel land toegelaten worden. Je zult het maar doen in Nederland. Het is oppakken de stenengooiers en dagen laten boeten ,met gevang. Deze Moslims komen voort uit onontwikkelde Culturen . Leren en jezelf in levensonderhoud voorzien is door ouders voor 80% niet aangeleerd.Een groot probleem voor Israel en vele andere landen welke nu ook bedreigd worden.Diplomatiek onderhandelen met ,,leiders,, is al jaar en dag een groot probleem.

    Like

  2. Zulke buren hebben wij ook reeds! Maar Israël gelukkig buiten haar grenzen. Bij ons mogen ze vrijelijk naar binnen lopen en krijgen zelfs alles wat hun hartje begeert.

    Like

Reacties zijn gesloten.