De IJslandse hoofdstad plant volledige Israël-boycot

ReykjavikReykjavik gaat voortaan Israël boycotten. “Gelukkig” geen boycot van Syrië en het genocidale regime van president Assad, ook geen boycot van Rusland en China die de burgeroorlog aldaar op gang houden en bewapenen en alzo aan de basis liggen van de miljoenenstroom van islamitische vluchtelingen naar Europa alsmede met de complimenten van Iran dat Assad bewapent en logistiek steunt… [beeldbron]

De stadsraad van de IJslandse hoofdstad Reykjavik heeft voor een boycot van alle producten uit Israël gestemd. Reden daarvoor zijn “schendingen van de mensenrechten” en de “illegale bezetting van de Palestijnse gebieden”. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken had scherpe kritiek op de actie.

Björk VilhelmsdóttirVolgens het “Iceland Magazine” zal men op grond van de “volkerenrecht vijandige bezetting van de Palestijnse gebieden”geen producten meer uit Israël importeren. De actie werd geïnitieerd door Björk Vilhelmsdóttir (foto hiernaast), wethouder van de Sociaaldemocratische Alliantie.

Kort voor haar pensioen moet dit haar laatste grote ambtshandeling zijn. De boycot zal duren zolang de Palestijnse gebieden “bezet” blijven, aldus “Iceland Magazine”.

Daarmee moet druk op de Israëlische autoriteiten worden uitgeoefend om hen ertoe aan te zetten een einde te maken aan de “bezetting”. De stad is bovendien van plan andere landen te boycotten die zich schuldig maken aan schendingen van de mensenrechten.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken had scherpe kritiek op de actie, schrijft de “Times of Israel”, en noemt de beweging een “vulkaan van haat, die uit het gebouw van de stadsraad in Reykjavik spuwt”. Er zouden geen redenen en rechtvaardigingen zijn voor een boycot van Israël, “alleen haat omwille van de haat”, aldus het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. “Wij hopen dat IJsland uiteindelijk tot bezinning komt en een einde maakt aan de eenzijdige blinde woede tegen Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten”.

door Bürgender


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op ‘Gegenfrage’ van 18 september 2015.
bron-logo

2 gedachtes over “De IJslandse hoofdstad plant volledige Israël-boycot

  1. Volgens mij is dit bericht achterhaald. Ysland aanvaardt de boycot door de hoofdstad niet. Groet Harry

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.