Noorse bank drukt antisemitische creditcard

karte2

De DNB-bank, de grootste bank van Noorwegen, heeft een creditcard met een duidelijk antisemitisch motief uitgebracht. Foto´s van deze creditcard zorgen op dit moment voor ophef in de Israëlische media. Op de creditcard staat een grijnzende Jood met een haakneus en een gebedssjaal afgebeeld met op de achtergrond gouden munten.

De man die deze kaart besteld heeft, is een in Noorwegen wonende Australiër. Hij geeft aan een ander motief gekozen te hebben en zeer verbaasd geweest te zijn toen hij deze creditcard kreeg. De door hem geïnformeerde Israëlische ambassade in Oslo nam onmiddellijk contact op met de bank. Daar zei men verontschuldigend dat de bank door individuele klanten vormgegeven creditcards afgeeft en dat vermoedelijk het mechanisme van het uitfilteren van aanstootgevende beelden niet gefunctioneerd heeft. Er worden jaarlijks miljoenen creditcards gedrukt, zei men. Dit motief is er waarschijnlijk tussendoor geglipt.

In een standpuntbepaling van de bank verontschuldigde de vicepresident van de bank zich bij iedereen die zich door de foto gekwetst voelt en hij verklaarde dat de desbetreffende creditcard zou worden ingetrokken. “Deze had onder geen enkele omstandigheid gedrukt mogen worden”, zei hij.

door NAI-Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 2 september 2015.
bron-logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.