Iran: Khamenei roept opnieuw op tot de vernietiging van Israël

Posters met Iran’s Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei en stichter van de Islamitische Republiek Ayatollah Ruhollah Khomeini langsheen de straten van Beiroet

De politieke en religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei heeft een boek gepubliceerd met de titel “Palestina”. Slechts enkele weken na de door het Westen bejubelde atoomakkoord spreekt de ayatollah daarin duidelijke taal: Het “kankergezwel Israël” zou vernietigd, de wereld onder islamitische heerschappij en Jeruzalem van de Joden bevrijd moeten worden. Terwijl het Westen het atoomakkoord als toenadering van Teheran tot het Westen bejubelt, kondigt Khamenei opnieuw aan de staat van de Joden te willen vernietigen.

Philipp Peyman Engel is Jood met Iraanse voorouders. Hij geeft commentaren in de krant “Jüdische Allgemeine”: Net zoals miljoenen andere Iraniërs in ballingschap volgt ook mijn familie de ontwikkeling in Iran op de voet. Met ontzetting heeft zijn familie op de als “historisch” bejubelde atoomdeal van het Westen met het moellah-regime gereageerd. Terreurexporteur nummer één in het Nabije Oosten, steniging van mensen van de oppositie en homoseksuelen en de mantra-achtige aankondiging dat Israël vernietigd moet worden… Khamenei is zeer zeker geen bibberende tulbanddrager, maar een van de machtigste politici van de sjiietische wereld. En juist door het in het Akkoord van Wenen vastgestelde opschorten van de sancties is de macht van de moellahs groter geworden dan ooit.”

Ook de “Palestijnse president” Mahmoud Abbas zet blijkbaar in op de macht van de moellahs: hij kondigde zondag aan binnenkort een bezoek te brengen aan het “zusterland Iran”. Abbas verklaarde voor journalisten in Ramallah dat de details van zijn bezoek aan Teheran nog niet vast zouden staan. De betrekkingen van de soennitische Palestijnse Autoriteit met de sjiietische Iraanse leiding zouden in het verleden niet goed geweest zijn, maar de Palestijnen zouden wel door Teheran als staat erkend zijn en daar een ambassade hebben. De Iraniërs en Palestijnen zouden zich samen kunnen inzetten voor een atoomwapenvrij Nabije Oosten.

door NAI-Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 24 augustus 2015.
bron-logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.