Palestijnse terroristen vuren drie raketten af vanuit Gaza; Israël slaat terug

qassamraket

Terroristen hebben vrijdagnamiddag drie raketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Israël waarvan één raket insloeg in onbewoond gebied ten noorden van de Kissufim oversteek in de Eshkelon regio. Niemand raakte gewond in de explosie en er werd ook geen materiële schade aangericht.

De twee andere raketten landden voortijdig in Gaza zelf ergens in het door Hamas gecontroleerd gebied, aldus een bericht van JTA (Jewish Telegraph Agency). De laatste keer dat Israël werd getroffen door raketten die vanuit de Gazastrook werden afgevuurd was op 26 mei laatstleden.

Een Salafistische organisatie gelieerd met Islamitische Staat (ISIS/ISIL) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de raketinslag van vrijdag. De onbekende Palestijnse groep terroristen, die opereerde onder de naam “De Kleinzonen van de Metgezellen van de Profeet“, heeft de aanslag opgeëist en zei dat het een vergelding was voor de “aanvallen tegen de Al Aqsa Moskee'” op de Tempelberg in Jeruzalem.

Een reactie van het IDF liet niet lang op zich wachten. Omdat Hamas de Gazastrook heel alleen controleert sinds de zomer van 2007 en tevens de orde handhaaft in de Strook, stelt Israël Hamas rechtstreeks verantwoordelijk voor al wat er misloopt in Gaza.

Enkele uren na de raketaanslag hebben Israëlische jachtbommenwerpers type F-16 een militaire faciliteit bestookt van de Al Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, in El Bureijj nabij het Nuseirat vluchtelingenkamp. Er zouden twee gewonden zijn gevallen, maar het Palestijnse persagentschap Ma’an News gewaagt van vier slachtoffers.

tweet-gazaTwitterbericht vanuit Gaza van 7 augustus 2015 [beeldbron]

door Brabosh.com

 

2 gedachtes over “Palestijnse terroristen vuren drie raketten af vanuit Gaza; Israël slaat terug

 1. Shalom chaverim;
  De landen- organisatie en alle zg. medestanders sympathisanten van de jihadisten, moeten de wapens worden ontnomen.(gedwongen neerleggen/ontwapening).
  Dan is de strijd daar gestreden.
  Maar ja. Mogelijk moet er meer gebeuren. En dat gaat het ook.
  Shavuah Tov.

  Like

Reacties zijn gesloten.