Ayatollah Khamenei’s concept om Israël van de kaart te vagen thans in boekformaat

khamenei34Palestijnse leiders van de belangrijkste Iraanse proxies in Gaza komen bij Ayatollah Khamenei (helemaal links) bedelen om meer geld en wapens om de strijd voor de vernietiging van Israël te steunen. Van links naar rechts: Hamasleider Khaled Meshaal, naast hem Ramadan Shallah, chef van de Palestijnse Islamitische Jihad en helemaal rechts Ahmed Jibril, chef van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC)

De vlaggendrager van Jihad om Jeruzalem te bevrijden” wordt de auteur genoemd van een nieuw boek met de titel “Palestina” dat vorige week werd gepubliceerd door Islamic Revolution Editions in Teheran. De auteur is niet minder dan Ayatollah Khamenei, aka ‘Groot Ayatollah Seyyed Ali Husseini Khamenei’, de zogeheten “Opperste Leider” van de Islamitische Republiek in Iran. Dit is de man wiens fatwa werd erkend door de Amerikaanse president Barack Obama als hebbende kracht van wet.

palestine-kham2Boekomslag van “Palestina” door Ali Khamenei

Het 416 pagina’s tellende boek werd bewerkt door Saeed Solh-Mirzai, en heeft het fiat gekregen van Khamenei’s kantoor en is aldus het meest gezaghebbende document met betrekking van zijn houding tot het besproken onderwerp.

Khamenei maakt zijn standpunt van bij het begin meteen erg duidelijk: Israël heeft geen recht om te bestaan als een staat. Hij gebruikt drie (Iraanse) woorden. Een is “nabudi” dat “vernietiging” betekent. Het andere is “imha” dat “laten verdwijnen” betekent en tot slot “zaval” dat “uitwissing” betekent.

Khamenei beweert dat zijn strategie voor de vernietiging van Israël niet gebaseerd is op antisemitisme, dat hij beschrijft als eerder een Europees fenomeen zijnde.

Zijn houding is daarentegen gebaseerd op “weloverwogen Islamitische principes”, beweert hij. Zo is een ervan dat een land dat onder moslim bestuur valt, zelfs voor een korte periode, kan nooit worden overgedragen aan niet-moslims. Wat in Islam belangrijk is is de controle te behouden over ’s lands regering, zelfs indien de meerderheid van de inwoners niet-moslims zijn.

Volgens Ali Khamenei is Israël, dat hij aanduidt als “adou” en “doshman,” dat “vijand” en “tegenstander” betekent, is een speciaal geval om drie redenen. De eerste is dat het een loyale “geallieerde is van de Amerikaanse Grote Satan” en een sleutelelement in haar “boosaardig plan” om het “kerngebied van de Oemma” (=de wereldwijde islamitische gemeenschap) te domineren.

De tweede reden is dat Israël bij tal van gelegenheden oorlog heeft gevoerd tegen moslims en aldus een “vijandige ongelovige” is geworden (een “kaffir al-harbi” dus).

Tot slot is Israël een speciaal geval omdat het Jeruzalem bezet dat Khamenei beschrijft als de “3de Heilige Stad van Islam”. Hij laat doorschemeren dat één van zijn “meest gekoesterde wensen” is om ooit op een dag in Jeruzalem te bidden.

Khamenei benadrukt dat hij geen “klaasieke oorlogen” anbeveelt om Israël van de kaart te vegen. Noch wil hij “de Joden massacreren”. Wat hij aanbeveelt is een lange periode van oorlogsvoering met lage intensiteit bedoeld om het leven onaangenaam dan wel onmogelijk te maken voor een meerderheid van Israëlische Joden zodat zij het land zouden verlaten.

Zijn berekening is gebaseerd op de aanname dat grote aantallen Israëliërs de dubbele nationalietit hebben en de voorkeur zouden geven om te emigreren naar de Verenigde Staten Europa waar ze tegenwoordig welhaast dagelijks worden bedreigd met de dood.

Khamenei maakt geen referentie naar Iran’s atoomprogramma. Maar de subtekst is dat een nucleair bewapend Iran Israël wel twee keer zou doen nadenken vooraleer het zou proberen om Khamenei’s strategie te dwarsen door het nemen van militaire actie tegen de Islamitische Republiek.

Opmerking: Wie nog meer info over dit boek wenst kan hier het artikel lezen van Amir Taheri van 31 juli 2015 op te site van The Gatestone Institute lezen of hier in The New York Post van 1 augustus 2015.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Ayatollah Khamenei’s concept om Israël van de kaart te vagen thans in boekformaat

Reacties zijn gesloten.