Palestijnen blijven constant de grootste ontvangers van internationale hulp per capita

dollar04Miljoenen miljarden dollars en euro’s van de gewone belastingbetalers in de wereld dwarrelen al decennialang overvloedig naar de kassa van de Palestijnse leiders, sinds 2004 geleid door president Mahmoud Abbas, en geen kat die weet waar al dat geld is gebleven en waarvoor het precies wordt gebruikt…

De populaire Amerikaanse blogger Elder of Ziyon (EOZ) plaatst om de paar jaren een grafiek met de landen die internationale hulpgelden krijgen toegewezen, veelal gedoneerd door de westerse landen. In tegenstelling tot de Arabische landen, die slechts zelden doneren aan andere hulpbehoevende landen en al zeker niet aan de Palestijnen.

Veel Golfstaten zouden het nochtans royaal kunnen maar vertikken het. In het beste geval krijgen de Palestijnen van de Arabieren en of Perzen wapens, raketten en munitie – veelal uit Iran, Qatar, Turkije en andere islamistische dictaturen – om de terreur en het geweld tegen Israël aan de gang te houden in de hoop dat de Palestijnen ooit de Joodse staat van de kaart zullen vegen.

Iets wat hen overigens zelf nooit gelukt is hoewel ze het bij herhaling vergeefs hebben geprobeerd (zélf of andere landen en of proxies hebben gesteund): 1947-1949, 1956, 1967, 1973, de 2 Intifada’s (1987-1993 en 2000-2005), de twee Libanonoorlogen (1982 en 2006), de 3 Hamasoffensieven (2008-2009, 2012 en 2014)  en tussenin nog zoveel meer terreur en geweld.

PA-money01

In de grafiek hierboven heeft EoZ onlangs een update gepubliceerd van deze grafiek van de ontvangers van humanitaire hulpfondsen per capita over de voorbije tien jaren (2004-2013). De gegevens zijn gebaseerd op de laatste cijfers die iedereen kan inkijken en terug te vinden zijn op de website van Global Humanitarian Assistance.

Wat meteen opvalt is dat ‘Palestina’ overal bovenuit piekt. Waarom de Palestijnen zo opvallend meer geld krijgen en de anderen zo weinig is duidelijk politiek ingegeven. De Verenigde Naties hebben een vluchtelingenorganisatie, de UNHCR, maar voor de Palestijnse vluchtelingen werd in 1950 een aparte VN-organisatie opgericht met name de UNRWA en om het helemaal te gek te maken hebben zij bovendien de vluchtelingenstatus van de Palestijnen eeuwigdurend gemaakt, erfbaar van vader op zoon. Geen enkele andere vluchtelingengroep ter wereld heeft doorheen de geschiedenis van de mensheid ooit dergelijke status verkregen. Vreemde zaak.

Uit de twee grafieken blijkt dat in sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld de verwoesting in Haïti die door een aardbeving werd aangericht, voor een of voor een paar jaren piekt en dan langzaam opdroogt. Libanon en Jordanië pieken eveneens de afgelopen jaren maar dat komt voornamelijk door de hoge toevloed van vluchtelingen uit Syrië. Maar de hulp aan de Palestijnen per capita droogt nooit op en blijft steevast bovenaan staan, totdat…. Israël van de kaart is verdwenen en de Palestijnen “weer naar huis” kunnen, ttz. naar Israël waar ze nooit zijn geweest noch gewoond hebben.

De grafiek bovenaan gaat over een periode van tien jaren, maar wanneer u zich zou afvragen of deze tendens stand houdt tijdens de meest recente jaren is het antwoord ja. De grafiek hieronder is de humanitaire hulp per capita voor alleen het jaar 2013 en weer staan de Palestijnen bovenaan:

PA-money02

door Brabosh.com

2 gedachtes over “Palestijnen blijven constant de grootste ontvangers van internationale hulp per capita

 1. Zo staan al die handjes. Ikke niks gedaan. Er werd eens geld van mij gestolen in het openbaar in de mooie stad Antwerpen. Door hulp werd het teruggevonden op het lichaam van de dief maar die bleef met haar handje zo in de lucht ontkennen. Neen het was geen Griek met een pensioentje van 30 Euro. Haar toelage zal flink hoger geweest zijn.

  Like

 2. Er was eens …

  een Palestijns rupsje-nooit-genoeg, dat altijd maar méér wilde en ook aldoor méér kreeg. Het rupsje propte zich schaamteloos vol en naarmate het groeide, werd het brutaler en gemener. Het wilde de sinds 1948 teruggevlogen oogverblindende Joodse vlinder – op wiens olijfboom het Palestijnse rupsje was gaan zitten – verjagen. Het rupsje wilde die olijfboom namelijk alleen voor zichzelf hebben en daarom moest de schone vlinder verdreven worden. Het Palestijnse rupsje werd daarbij geholpen door heel, heel veel andere rupsen die ook een hekel hadden aan de prachtige vlinder. Diep in hun hart waren die andere rupsen jaloers op de mooie vlinder. Zo wilden zij ook zijn.

  Op een dag werd het Palestijnse rupsje zo brutaal en overmoedig, dat het – daarbij opgehitst door de andere rupsen – de vlinder wilde opeten. Vervuld van redeloze haat tegen de zeldzaam mooie vlinder, begon het rupsje wild om zich heen te bijten; het hoorde of zag niets meer. Maar ineens werd het bladstil. Wat was er gebeurd? De andere rupsen stonden verbouwereerd: het Palestijnse rupsje-nooit-genoeg had zichzelf opgevreten!

  En de schone vlinder? Wel, die fladderde vrolijk en vrij van blad naar blad. Eindelijk, na lange, lange tijd, heerste er shalom op Zijn bloeiende olijfboom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.