Miljoenen in Teheran zingen ‘Weg met Amerika’ en ‘Dood aan Israël’ op Al Quds Dag

al-quds-2015a

Miljoenen demonstranten kwamen op vrijdag 10 juli 2015 massaal de straat op in Iran, Irak en elders, om Al Quds Dag te vieren, een anti-Zionistisch evenement dat traditioneel plaatsvindt op de laatste vrijdag van de vastenmaand Ramadan en waarin wordt opgeroepen tot de bevrijding van Jeruzalem (in het Arabisch ‘Al Quds) en de bevrijding van “de rest van Palestina” (lees: Israël).

In Teheran en andere belangrijke steden in Iran scandeerden miljoenen Iraniërs de klassieke slogans “Down with America” en “Death to Israel”. Elk jaar opnieuw organiseert Teheran in opdracht van de Iraanse regering deze “Jeruzalem Dag” om haar steun uit te spreken voor de Palestijnen en om het belang te onderstrepen van Jeruzalem voor de moslims.

De Iraanse president Hassan Rouhani woonde de demonstratie bij maar nam niet het woord in Teheran omdat de nucleaire onderhandelingen met de wereldmachten aangevoerd door de Verenigde Staten op dit ogenblik nog steeds aan de gang zijn. Echter, dat belet de Iraniërs niet om intussen publiek en georganiseerd door de staat de VS te vervloeken en “Down with America” te krijsen.

Grote demonstraties werden eveneens gehouden in Irak en Libanon. Sommige protesters in Teheran verbrandden Israëlische en Amerikaanse vlaggen. Posters toonden de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe, de Saoedische koning Salman en de Amerikaanse president Obama in vuur en vlam.

al-quds-2015b

Aartsrivaal Saoedi-Arabië werd eveneens publiek veroordeeld en zoals op het plaatje hierboven te zien is, werden naast Britse, Amerikaanse en Israëlische vlaggen tevens de Saoedische openlijk verbrand. Zoals bekend vecht het leger van Saoedi-Arabië tegen de door Iran gesteunde Houthi rebellen in buurland Jemen vandaar dat ook de belangrijkste slogan in Teheran luidde dat zij het vermoorden van kinderen in “Gaza en Jemen” afkeuren.

De massa in Teheran zong luidkeels “Weg met de VS, Israël en het Huis van Saoed” en droegen grote borden mee waarop stond “Zionistische soldaten vermoorden moslims” en “de Saoedische familie zal verdwijnen.”

door Brabosh.com

al-quds-2015c

2 gedachtes over “Miljoenen in Teheran zingen ‘Weg met Amerika’ en ‘Dood aan Israël’ op Al Quds Dag

 1. Ik vraag mezelf af; zijn de Amerikanen echt zo naïef. Ondanks alles willen ze een accoord over de nucleaire activiteiten met Iran waardoor ze straks een nucleaire bom of bommen op hun land krijgen…….
  Ze willen de activiteiten van Iran onder controle krijgen terwijl ze iedere vrijdag dood gewenst worden….
  Hoe komt dat toch dat Obama zo naïef is?
  Heeft hij dan toch een verborgen agenda?…

  Like

 2. Van horen zeggen. Anti jood Karel De Gucht zou gespot zijn temidden van de betoging. In blauwe burka wel is waar.
  Ben

  Like

Reacties zijn gesloten.