Belgische high-tech delegatie brengt bezoek aan Israël

high-tech

Half mei betaalde een groep van 35 Belgische startende ondernemers en venture kapitalisten een succesvol bezoek aan Israël. De meeste van de deelnemers waren laureaten van de Beta Group Awards 2015, de Beta Group die op haar platform meer dan 8000 Belgische start-up bedrijven wil samenbrengen.

Ze waren naar Israël uitgenodigd door de Israëlische ambassade in Brussel voor een bezoek aan de ‘Israëlische Wadi silicon Valley‘. Tijdens hun drukke schema woonden zij de Biomed 2015 Life Science and Technology Week in Tel Aviv bij.

Ze gingen ook naar Nazareth voor een bezoek aan het Industrieel Park van Tsofen en aan de Nazareth accelerator waardoor de Arabische bevolking van Galilea de middelen krijgt om start-up activiteiten te ontwikkelen.

De Belgisch-Israëlische Handelsclub werd opgestart in juni 2014 in de residentie van John Cornet d’Elzius, de Belgische Ambassadeur aan Israël. Deze club brengt 140 jonge ondernemers en leiding gevende mensen samen uit de hoog technologische sector, afkomstig uit België en Israël (velen van hen maakten aliyah vanuit België).

Het doel van de Club is om een sterk en dynamisch netwerk te creëren voor jonge Israëlische en Belgische ondernemers. Het wil zakelijke kansen bevorderen voor Belgische en Israëlische bedrijven en hen in staat stellen om op het snijvlak te blijven van trends in handel en technologie in beide landen.

De handelsrelatie tussen België en Israël is sterk: de bilaterale handel vertegenwoordigt jaarlijks een waarde van meer dan 4 miljard euros. Terwijl de diamanthandel een groot deel van de handelstaart vertegenwoordigt, zijn chemische producten, transportmateriaal, machinerie en plastiek van significante waarde en neemt de uitwisseling van high tech sterk toe.

Centrale sprekers tijdens de lancering van de Handelsclub waren parlementslid Dr. Erel Margalit, een van de architecten van ‘Start-up Nation’ en oprichter van Jerusalem Venture Partners (JVP), en Dr. Martin Hinoul, een drijvende kracht achter het innovatie beleid in België die “Achievements, challenges and mutual goals in the field of innovation in the two countries” ter sprake bracht. De gekende Israëlische journalist Yigal Ravid was de moderator tijdens het debat.

In december 2014 gaf de Belgische-Israëlische Handelsclub aan Belgische en Israëlische vrienden de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de prachtige gebouwen van het Museum voor Kunst in Tel Aviv.

De receptie bleek de perfecte gelegenheid voor ondernemers en leiding gevende zakenmensen uit de high tech sector om hun contacten verder uit te diepen met als doel de verdere economische uitwisseling tussen de twee landen te promoten. De receptie werd gevolgd door een private rondleiding doorheen de exclusieve tentoonstelling “As sweet as it gets” door de Belgische artiest Michael Borremans.

door Jean-Michel Rykner


samenvatting en vertaling Brabosh.com


Gepubliceerd in Joods Actueel magazine – juli 2015 nummer 101 – blz. 26
joodsactueel2

Een gedachte over “Belgische high-tech delegatie brengt bezoek aan Israël

  1. Inderdaad, op pag. 26 van Joods Actueel staat dit artikel te lezen. Toen ik dat zag, dacht ik niet aan het volgende, maar nu wel. Bestaat er een soortgelijk contact tussen Israël en FLAG, de Flemish Aerospace Group? Ook al ben ik ter zake een leek, zo niet, is het allicht in beider voordeel deze contacten te leggen?

    Like

Reacties zijn gesloten.