Al Fatah pocht met tunnel vanuit Gaza diep ‘in Israël’ op Iraanse televisie +video

tunnel-iran2
Sinds door de bemiddeling van Egypte op 26 augustus 2014 een staakt-het-vuren werd bereikt tussen Hamas en Israël, werken de Palestijnse terreurgroepen in de Gazastrook gestaag door aan de heropbouw van het wapenarsenaal, aanmaak van raketten, invoer van mortiergranaten, de  opleiding  van jonge rekruten en, last but not least, de herstelling en uitbreiding van het netwerk aan aanvalstunnels die de Strook ondergronds verbinden met Israël.

Een reportageploeg van een Iraanse televisiezender kreeg onlangs de gelegenheid om een nieuw afgewerkte tunnel te bezoeken die vanuit de Gazastrook tot diep onder Israëlisch grondgebied loopt. De tunnel die werd aangelegd door de Al Aqsa Martelaren Brigades, het doodseskader van Al fatah (de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas), werd volledig gebetonneerd en zou ca. 3 kilometers lang zijn.

Men zou kunnen verwachten dat het cement, dat door het Westen als ‘hulp voor Palestina’ werd aangeleverd bedoeld voor de heropbouw van Gaza, vanzelfsprekend zou aangewend worden om huizen te bouwen voor de Palestijnen maar deze beelden vormen een zoveelste bewijs dat dit helaas niet het geval is.

De korte videoreportage hieronder van de Iraanse TV-zender, die op 28 juni 2015 op YouTube werden geplaatst, opent met beelden van het IDF dat tunnels dynamiteert in Gaza tijdens de 50-dagen durende Operation Protective Edge. Nadien volgen beelden van wat blijkbaar een uitvaart is in Gaza. Vervolgens wordt de Iraanse journaliste geblinddoekt naar de bewuste tunnel geleid en na een interview met een gemaskerde terrorist van de terreurbrigade van Mahmoud Abbas, is zij verder te zien in de tunnel in het gezelschap van de terroristen.

door Brabosh.com

بالفيديو، مشاهد حصرية للعالم من نفق يتجاوز حدود “اسرائيل”
(vert. In de video, scènes exclusief voor de wereld van de tunnel onder ‘Israël’)