Diplomatie en terreur: Palestijnse Autoriteit roept op tot nationale terreurstrijd tegen Israël

abbas50De pose van PA-president Mahmoud Abbas als vredestichter stilaan onhoudbaar

Een nieuw document, dat door de Palestijnse chef-onderhandelaar Saeb Erekat werd opgesteld, roept op tot een nationale terreurstrijd. Volgens het document, dat gepubliceerd werd door de Midden-Oostendeskundige Yonathan Halevi, roept de Palestijnse Autoriteit (PA) onder de Palestijnse chef Mahmoud Abbas, er toe op om terreurorganisaties en individuele terroristen te ondersteunen. Er worden enkele aanbevelingen gedaan, volgens welke de regering in Ramallah (Fatah) samenwerkt met Hamas en de Islamitische Jihad om deze te integreren in de Palestijnse instellingen.

Verder stelt Erekat voor dat de regering in Ramallah een politieke strijd tegen Israël moet voeren om zodoende alle Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen vrij te krijgen. Volgens Erekat moet de populaire vakterm “Strijd voor vrede” terreuracties definiëren en gewelddadige botsingen met Israël. De politici van Fatah zien in dat het radicale Hamas-regime in de Gazastrook meer bereikt en populairder is bij het volk dan Fatah, die weliswaar een indruk wekt die “political correct” is, maar hiermee niets bereikt.

In geen geval mag de Palestijnse Autoriteit volgens het nieuwe document afzien van het “recht op terugkeer” van de Palestijnse vluchtelingen. Hoewel Saeb Erekat behoort tot de vooraanstaande politici van de Palestijnse Autoriteit die medeverantwoordelijk waren voor de Akkoorden van Oslo, wijst hij het in dit verdrag vastgelegde akkoord met de Jodenstaat af. Uit het document blijkt dat de Fatah-regering de interesse in een vredesakkoord met Israël is verloren. De Palestijnse Autoriteit plant volgens Halevi veelmeer een politieke tactiek en een combinatie van terreur en diplomatie om Israël te vernietigen. Enkele dagen geleden al maakte Saeb Erekat aan de media bekend dat de Palestijnse Autoriteit erover zou moeten nadenken om de erkenning van de Joodse staat weer in te trekken.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 25 juni 2015.
bron-logo

Een gedachte over “Diplomatie en terreur: Palestijnse Autoriteit roept op tot nationale terreurstrijd tegen Israël

Reacties zijn gesloten.