Schokkend nieuws: Hoe wij het lijden van de Palestijnen financieren +video

De Verenigde Naties houden er twee aparte vluchtelingenorganisaties op na. Vreemd, erg vreemd zelfs. De ene groep helpt de vluchtelingen zich te hervestigen (de UNHCR, voor alle vluchtelingen van de wereld samen) terwijl de andere groep (de UNRWA, alléén voor Palestijnen) deze generatieslang in het luchtledige blijft houden. Die zeepbel van de UNRWA, wat is er aan de hand?

De UNRWA, een nevenorganisatie van de Verenigde Naties, werd in 1950 opgericht om zich te ontfermen over het lot van de Palestijnse vluchtelingen die na het einde van Israël ’s Onafhankelijkheidsoorlog 1947-1949 tussen wal en schip kwamen te liggen. De Palestijnen werden door de VN  bedacht met een eeuwigdurende vluchtelingenstatus, die tot het einde der tijden wordt doorgegeven van vader op zoon.

unrwa uselessDeze merkwaardige VN-organisatie ligt al vele jaren onder vuur voor het indirect verlenen van hand- en spandiensten aan de Palestijnse terreurgroepen en voor het in stand houden van het Palestijnse vluchtelingenprobleem om politieke motieven [lees: Israël vernietigen], in plaats van dit kunstmatig gecreëerde ‘probleem’ op te lossen.

De hele wereld valt op de knieën voor de heilige moskee van de UNRWA, de aparte VN-hulporganisatie voor het uitgevonden Palestijnse volk en al hun nakomelingen tot in der eeuwigheid. In 1948 waren ze nog met ca. 700.000 ‘vluchtelingen’, vandaag al meer dan 5 miljoen, tegen het einde van de eeuw misschien met 150 miljoen?

“… de Arabische landen willen het Palestijnse Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Palestijnse Arabische vluchtelingen leven of sterven.” [Ralph Galloway in augustus 1958, toenmalig UNRWA chef, zoals hij door Terence Prittie werd geciteerd in ‘The Palestinians: People, History, Politics’; pag. 71 bron]

Een productie van het Jerusalem Institute for Justice (JIJ.org)

jij-logo

3 gedachtes over “Schokkend nieuws: Hoe wij het lijden van de Palestijnen financieren +video

 1. Briljante video! Haarscherp wordt in enkele minuten het door de wereld zo gekoesterde en in stand gehouden “Palestijnse vluchtelingenprobleem” geanalyseerd en teruggebracht tot haar ware proporties!

  Like

 2. In een normaal land, ook bij ons voor zover ons land “normaal” is, krijgen de kinderen van vluchtelingen en andere migranten de nationaliteit van het land waar ze geboren worden. Niet zo in landen waar de antieke bloedwetten nog gelden. Dat is ook de oorzaak ervan dat mensen in België wiens (over)grootouders afkomstig waren uit Marokko of Turkije vandaag nog steeds de dubbele nationaliteit hebben. Voor zover ik weet is dat met de nationaliteitswetgevingen van de meeste, of alle, islamitische landen het geval: de bloedwetten.
  In Westerse landen gelden de bodemwetten: bijvoorbeeld een Belgisch koppel dat naar Amerika emigreert kan daar de dubbele nationaliteit verwerven, maar hun nakomelingen aldaar geboren hebben enkel de Amerikaanse nationaliteit en moeten in België komen wonen en werken om ook de Belgische te verwerven.
  Ook juridisch zijn islamitische staten enigszins achterlijk.
  Overigens is in België de mogelijkheid tot een dubbele nationaliteit nog vrij recent om die reden ingevoerd. Voorheen was het zo goed als onmogelijk voor een Turk of Marokkaan om de Belgische nationaliteit te verwerven daar je ginds al een landverrader of een afvallige moet zijn om van de nationaliteit af te raken.

  Like

Reacties zijn gesloten.