Antisemitisme manifesteert zich hoofdzakelijk in de democratische landen

antisemitism-venezuela2

150 miljoen Europeanen zijn van mening dat Israël een Apartheidsstaat is en zelf als een nazi-systeem handelt. Deze cijfers van antisemitische meningen over Israël werden nu in de Knesset-commissie voor Immigratie en Diaspora met buitenlandse ambassadeurs samen beoordeeld en bediscussieerd.

Gustavo Daniel Perednik“Het gaat niet alleen om antisemitisme, maar om een Jodenfobie met de bedoeling Israël te demoniseren”, verklaarde de wereldberoemde professor Gustavo Daniel Perednik uit Argentinië (plaatje rechts).

“Buitenlandse regeringen, die van zichzelf beweren het antisemitisme in hun landen te bestrijden, zijn eigenlijk partners van de legende over rituele moorden tegen Israël.”

Mensen, die in hun landen Israël bijstaan, maken volgens de Amerikaanse jurist Abraham Foxman aanvallen mee hoe Israël gedelegitimeerd wordt. “Israël moet zich constant bezighouden met vijandigheden, die erop gericht zijn het recht op zijn bestaan te vernietigen”, verklaarde Foxmann voor de Knesset-commissie. Tot voor kort was hij de voorzitter van de Anti-Defamation League (ADL) en streed hij tegen de discriminatie en de belastering van Joden.

“Het fenomeen heeft vooral op universiteiten om zich heen gegrepen, 25 in totaal, zelfs de protestantse kerken ondersteunen de boycot en de dreigingen van de Obama-regering om Israël niet meer te ondersteunen. Het verzet tegen Israël wordt steeds populairder en de zwijgende meerderheid wordt steeds stiller.” Zelfs de plaatsvervangend ambassadrice van de Duitse ambassade in Tel Aviv, Monika Iwersen, gaf toe dat in haar land de antisemitische overvallen met 25% toegenomen zijn.

Datzelfde moest ook de plaatsvervangend ambassadeur van Groot-Brittannië in Israël, Rob Dixon, toegeven. Ook in zijn land is het antisemitisme in de laatste twee jaar namelijk sterk toegenomen. “Dit doet ons pijn”, zei Iwersen, die echter te bedenken gaf dat de Duitse regering het antisemitisme bestrijdt, waaronder maatregelen zoals de bewaking van joodse instellingen, informatie op scholen en politieonderzoek tegen antisemitische aanvallers. “De Duitse regering heeft verplichtingen tegenover de veiligheid van het joodse volk en de staat Israël”, aldus Iwersen.

Ook de plaatsvervangend ambassadeur van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv, William Grant, maakte duidelijk dat 50% van alle uit haat gepleegde misdaden in zijn land tegen Joden zijn gericht. Grant legde aan de Knesset-commissie uit hoe de Amerikaanse regering het antisemitisme bestrijdt.

De Nederlandse ambassadeur in Tel Aviv, Caspar Veldkamp, heeft tegenover Israël beloofd dat zijn land tegen de internationale boycot van Israël is. Datzelfde herhaalde ook de Deense diplomaat en EU-ambassadeur in Israël, Lars Faaborg Andersen: “De Europese Unie wijst iedere vorm van haat tegen vreemdelingen en racisme in iedere vorm af, vooral het antisemitisme. We zijn verplicht dit te bestrijden.”

Gidon Bachar, de leider van de afdeling voor de bestrijding van het antisemitisme op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, maakte erop attent dat het antisemitisme hoofdzakelijk in de democratische landen tot uitdrukking komt. “De politieke uitspraken om het antisemitisme te bestrijden, zijn belangrijk. Maar zonder de inzet van de desbetreffende regeringen zal er niets veranderen. We moeten ingrijpen, want de joodse gemeenten in Europa hebben hun vertrouwen in de Europese regeringen verloren.”

door Yossi Aloni


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 24 juni 2015.
bron-logo

2 gedachtes over “Antisemitisme manifesteert zich hoofdzakelijk in de democratische landen

 1. Shalom chaveriem;
  Natuurlijk is de Israëlhaat een slechte zaak voor de haters. Gelijktijdig zijn zij de ” tijdaanwijzers” van de Eeuwige. Zonder dat zelf te beseffen.
  Maar goed ook.
  Daarom de volgende profetie:
  ……want in de laatste dagen zullen 10 mannen uit de volkeren(goïm) de slippen (tsiet-tsiet) van een Israëliet vast pakken en zeggen: laat ons met u
  mogen gaan; want u heeft/spreekt Woorden van de Eeuwige. De Elohim van Avraham en JaHoShuah ha Massiach.
  Shavuah Tov.

  Like

 2. Ik beschuldig Karel De Gucht van jodenhaat.
  Dat de man mij voor bovenstaande wegens laster/ eerroof wil laten vervolgen, geen probleem.
  Dan zien we elkander voor de rechtbank.
  Men zegge het voort.
  Ben

  Like

Reacties zijn gesloten.