BDS boycotters: Het enige wat telt is haat tegen Israël +video

bds-ap

De Amerikaanse journalist en joodse activist Ami Horowitz ontmaskert in zijn nieuwste actie de ten hemel schreiende dubbele moraal van de BDS-beweging, die staat voor boycot, desinvestering en sancties tegen Israël.

BDS stelt zich in naam van zogenaamde “mensenrechten” op tegen Israël en negeert of verontschuldigt tegelijkertijd veel grotere mensenrechtencrises in de wereld. Om dat een keer heel duidelijk te demonstreren, is Horowitz naar Ierland gevlogen, een land dat hij een soort broeinest van de BDS-beweging noemt.

Net als veel anderen heeft ook Horowitz zijn twijfels bij de verplichting van de BDS-activisten tegenover de mensenrechten. Hij denkt dat ze alleen maar tegen Israël zijn. diegenen met wie hij heeft gesproken, hebben hem in dit opzicht dan ook niet teleurgesteld.

Horowitz gaf zich uit als vertegenwoordiger van bedachte ondernemingen in Iran, Soedan en Noord-Korea en voegde steeds opnieuw details over het misbruik van arbeidsomstandigheden aan het gesprek toe. Desondanks stuitte hij op grote interesse en een vriendelijke bejegening van diegenen die de joodse staat zo ijverig boycotten.

Aan het eind van dit artikel vindt u de Engelstalige video!

Horowitz legt aan een potentiële afnemer uit dat Goelag-arbeiders in leer gebonden dagboeken met de hand maken. De Ierse zakenman heeft daar helemaal geen probleem mee. Aan een andere potentiële zakenpartner prijst Horowitz organische noten uit Iran aan, daar waar “homoseksuelen opgehangen worden”.

“Het waterverbruik van onze arbeiders/politieke gevangenen is een van de laagste ter wereld. Daar zijn we heel trots op. Geen elektriciteit, bijna geen water. Onze arbeiders laten bijna geen CO2-uitstoot achter”, legt hij onverbloemd uit. Het antwoord van de Ierse zakenvrouw: “Dat klinkt goed!”

Aan een andere man prijst hij zijn bedrijf in Soedan aan: “Ons bedrijf is herbicide-vrij, pesticide-vrij en Joden-vrij.” Maar de potentiële zakenpartner laat zich ook niet afschrikken door rechtstreekse aanwijzingen naar de genocide en de shariawetgeving daar.

Alle drie verzekeren ze geen zaken met Israël te doen en ze zijn zelfs nog trots op hun pro-Palestijnse instelling. “Stuurt u maar informatie naar me op, prijzen en wat u heeft en dan zullen we het bekijken”, zegt de Ierse zakenvrouw en wrijft in haar handen.


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 22 juni 2015.
bron-logo

Een gedachte over “BDS boycotters: Het enige wat telt is haat tegen Israël +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.