De anti-Israëlbeweging BDS ontpopt zich als de nieuwe bondgenoot van Hamas

bds-hamasHamasleiders hebben onlangs hun diepe tevredenheid uitgedrukt omtrent de activiteiten van BDS activisten over de hele wereld. De overeenkomsten tussen de BDS en Hamas zijn opvallend en nieuwe allianties staan overal in de steigers. Onder het mom van gekunsteld pro-Palestinisme en het voeren van systematische boycot-Israëlacties, ijveren beide organisaties onomwonden en eensgezind voor het beëindigen van het bestaan van de Joodse staat. [beeldbron: The Gatestone Institute]

Hamas heeft nieuwe bondgenoten gevonden: de anti-Israël Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) beweging. De voorbije weken hebben Hamasleiders hun diepe tevredenheid uitgedrukt omtrent de activiteiten van BDS activisten over de hele wereld. Hamas is ervan overtuigd dat de anti-Israël campagne uiteindelijk de weg zal plaveien voor de eliminatie van Israël.

Voor Hamas draait het niet enkel over het boycotten of opleggen van sancties tegen Israël. Integendeel, het gaat om delegitimeren en isoleren van Israël en het omkeren tot een schurkenstaat die geen recht heeft om te bestaan. Dat is waarom Hamas vandaag van mening is dat het een gemeenschappelijk doel deelt met de BDS beweging, met name om Israël te vernietigen. Wat Hamas betreft wil de BDS niet alleen een einde maken aan de Israëlische ‘bezetting’, maar gaat het om het beëindigen van het bestaan van Israël .

BDS-logoHamas steunt de BDS campagne in het boycotten van Israëlische producten, bedrijven en academische instellingen. Maar Hamas, dat zich voorgenomen heeft om Israël te vernietigen en te vervangen door een islamitische staat, gelooft dat dergelijke maatregelen niet voldoende zijn. Hamas wil dat de BDS aanhangers een tandje bijsteken zodat het sneller haar werkelijke en enige doel – de eliminatie van Israël – kan bereiken.

Sinds de meeste Arabische landen – met inbegrip van Syrië, Egypte en Saoedi-Arabië – hun ruggen hebben gekeerd naar Hamas, beschouwt de islamistische beweging de BDS beweging als haar natuurlijke bondgenoot in de strijd tegen Israël.

De leiders van Hamas in de Gazastrook wrijven van tevredenheid in hun handen wanneer ze de activiteiten volgen van de anti-Israël activiteiten van de aanhangers van de BDS die zij voeren aan de universiteitscampussen in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Groot-Brittannië.

Hamas beschouwt deze BDS activiteiten als in het verlengde van de campagne om Israël te vernietigen die de islamistische beweging reeds voert sinds haar oprichting in 1988. Terwijl Hamas niet in staat is om haar vertegenwoordigers uit te sturen om te spreken voor studenten en professoren aan de universiteitscampussen, lijken de aanhangers van de BDS beweging dit in hun plaats te doen.

Lees hier het artikel verder van Khaled Abu Toameh gepubliceerd op 12 juni 2015 in The Gatestone Institute waaruit deze introductie werd vertaald door Brabosh.com.

Een gedachte over “De anti-Israëlbeweging BDS ontpopt zich als de nieuwe bondgenoot van Hamas

 1. (link van Bonnie’s BNI)
  In de US wordt er individueel of door bedrijven maatregels genomen om deze antisemieten een halt toe te roepen, enerzijds wetgeving gebruiken of anderzijds sponsoring en zo de druk opvoeren.
  In de lage landen zie ik dit niet onmiddellijk (zelfs nooit) gebeuren, aangezien hier het deuntje de islam(iet) niet voor het hoofd te stoten is want pro Israël..tja dan ben je toch een rechtse islamofoob.
  De duiding op het www is overweldigend betreffende de haat van de islam (die op veel medestanders kan rekenen door linkse of –>rechtse<– antisemieten in het Vrije Westen) tegen de Joden en toch wordt er door geen enkele overheid opgetreden tegen onvervalste antisemieten.
  Integendeel zou ik zeggen, de overheid geeft blijk van grote tegenzin (eufemisme) om wat dan ook dat de multikul kan dwarsbomen te verzwijgen of een halt toe roepen.
  De mainstream media is in deze de handlanger van de overheid door geen enkele rimpeling te veroorzaken wanneer antisemitisme aan de oppervlakte komt en al helemaal niet als de islam(iet) de aanleiding is.

  http://www.barenakedislam.com/2015/06/13/governor-nikki-haley-makes-south-carolina-the-first-u-s-state-to-take-action-against-anti-israel-boycotts/

  Like

Reacties zijn gesloten.