Vredesproces: hoe de Arabische genocidale aspiraties bevredigen zonder Israël te vernietigen

land_for_peace2Land voor vrede?” Zes miljoen Israëlische Joden overleven tussen ca. 1.600.000.000 moslims, waaronder tientallen miljoenen koppensnellers en andere genocidale mafkezen met bloeddoorlopen ogen en groen schuim op de lippen van religieus geïnspireerde afgunst naar de Jodenstaat loensen. Diezelfde moslimwereld wordt, ondanks de permanente chaos en ondergedompeld in zeeën van bloed en geweld, nog steeds geruggensteund door de rest van de vrije wereld en in het bijzonder door dat niet-zo-vrije deel ervan. Te midden die poel van ellende en van staatswege gecultiveerde Jodenhaat, oogt het bijzonder somber voor het volk van Israël…

De ijveraars van de voortzetting van het vredesproces tussen Palestijnen en Israël, met aan het hoofd de Amerikaanse president Barack Obama, lijken maar niet te willen opgeven. De reden voor het uitblijven van succes is vrij eenvoudig: zij trachten iets te bereiken dat onmogelijk is namelijk de Arabische aspiraties bevredigen zonder Israël te vernietigen.

Waarom blijven ze het maar proberen? Een belangrijke reden is dat het enige orgaan dat hen boven alles zou moeten overtuigen dat het onmogelijk is – de regering van Israël – hen vertelt dat het dat niet is.

Het is niet dat er niets kan gedaan worden. Het is dat de promotoren van het vredesproces het probleem op een dergelijke wijze voorstellen die geen oplossing toestaat.  “De Palestijnen verdienen een staat [in Judea/Samaria],” zegt Obama dus moeten we een manier vinden om er hen een te geven zonder dat Tel Aviv nog langer wordt bestookt met raketten [vanuit Gaza].

Helaas, neen. Er is geen enkele manier om dat te bereiken. Maar laten we beginnen met een schone lei en het probleem opnieuw op een andere manier bekijken die het misschien makkelijker maakt om het op te lossen, of toch ten minste verbeteren.

Probleem: de Arabische wereld en Iran willen Israël vernietigen en haar Joodse bevolking verdrijven, uitmoorden of er opnieuw dhimmies van maken. Dit is al zo sinds 1948 maar vandaag wordt het nog verergerd door de chaos in het Arabische Midden-Oosten en door het uit elkaar vallen van de Pax Americana.

Een plaatje uit de oude doos: een Israëlische politieagent te paard. Toen de Joden vier eeuwen lang als dhimmies onder het Ottomaans/Turkse juk leefden, mochten zij geen paarden berijden, alleen ezels. Want anders zouden zij boven hun heersers uittorenen en dat kon niet, mocht niet…

Als dit het probleem is dat we trachten op te lossen, is één van de eerste dingen die we opmerken dat Israël de controle over Judea en Samaria moet behouden. Een terugtrekking, die gepaard gaat met de overdracht van honderdduizenden Joden, is absoluut het slechtste ding dat we onder de huidige omstandigheden kunnen doen en dat zowel vanuit het oogpunt van de veiligheid alsmede de sociale en geestelijke gezondheid van de natie.

Maar zoals iedereen, van de Amerikaanse president tot aan de president van Israël, u onmiddellijk kan vertellen, kan Israël onmogelijk al die Arabieren absorberen en tegelijk toch een Joodse en een democratische staat blijven. Geef toe, dit is niet realistisch.

Maar goed. Ik aanvaard dat we niet simpelweg de gebieden kunnen annexeren en al de Arabieren nationaliseren (zelfs indien er een beduidende Joodse meerderheid zou bestaan, zou er nog steeds een grote Arabische minderheid zijn die de aard van de staat zou kunnen veranderen), en het lijkt er dus op dat we ze niet kunnen naturaliseren [tot ed Israëlische nationaliteit]. Dit is eveneens een moeilijk probleem. Maar in tegenstelling tot het idee van een Palestijnse staat naast een beveiligd Israël, is het niet onoplosbaar.

We hoeven het niet te achterhalen hoe Judea en Samaria op te geven en onze staat behouden — we moeten gewoon een manier vinden om de vijandige Arabische bevolking te reduceren terwijl we Judea en Samaria behouden.

apartheid-abbas2Vooraleer iedereen mij begint te beschuldigen van een Nazi te zijn,  houdt wel even in gedachten dat de ijveraars van het vredesproces een visie ondersteunen van verwijdering, overdracht, uitdrijving, uitzetting, gedwongen hervestiging of hoe u het ook wilt noemen, van honderdduizenden Joden die vandaag leven in de gebieden, omdat zij het vicieuze racisme accepteren van het Palestijnse Arabische leiderschap dat niet wenst dat er Joden wonen in hun staat. Wie zijn er nu de Nazi’s?

De situatie is asymmetrisch. Zowat 20 procent van Israël ’s bevolking vandaag is Arabisch. Er zijn spanningen, maar de Joden eisen niet om de Arabieren eruit te gooien. Dus gezien het feit dat het de Arabieren zijn die geen Joden willen houden en niet het omgekeerde, waarom is de oplossing dan om de Joden uit de buurt van de Arabieren te houden en niet omgekeerd? Waarom zouden de Joden de prijs moeten betalen voor Arabische etnische haat?

Laat mij de vraag op een andere manier stellen: Waarom is de oplossing voor het probleem dat ze ons haten en ons willen vermoorden dat wij onze huizen moeten verlaten en tijdens dat proces het voor hen gemakkelijker zouden maken om ons te doden?

Neen, ik heb geen plan. Ik weet niet waar de Arabieren naar toe zouden moeten of, alternatief gezien hoe zij zich zouden kunnen verzoenen met te leven in een Joodse staat, of hoe een autonome-niet-soevereine staat in sommige delen van de gebieden kan werken. Er zijn veel mogelijke plannen. Maar er zijn ook vele verstandige mensen die bezig zijn met een ‘Palestina’ te creëren. Zet hen aan het werk om alternatieven te bedenken.

Echter, wat ik wel zeker weet is dat we noch veiligheid noch recht zullen krijgen door het implementeren van een andere gedwongen transfer van Joden met het doel om een racistische, apartheid, terreur-gunstige Arabische staat te creëren in ons historische thuisland.

door Vic Rosenthal


In een vertaling van Brabosh.com van een artikel op de blog ‘Abu Yehuda’ van 7 juni 2015

3 gedachtes over “Vredesproces: hoe de Arabische genocidale aspiraties bevredigen zonder Israël te vernietigen

Reacties zijn gesloten.