Boycot van Israël vormt een reële bedreiging van het voortbestaan van de Joodse staat

boycott3

Meer nog dan de verschillende radicaalislamitische organisaties, die op de loer liggen aan de grenzen van Israël, vormt de internationale BDS-beweging (Boycot, Desinvestering en Sancties) een bedreiging voor Israël.

Omdat de islamitische wereld begrepen heeft dat hij Israël niet met wapengeweld van de wereldkaart kan wissen, probeert hij het via diverse organisaties op politiek-diplomatiek niveau. De speerpunt van deze inspanningen is de BDS-beweging, die op agressieve wijze iedere samenwerking met Israël probeert te voorkomen. Inmiddels zijn het niet alleen vruchten in supermarkten die geboycot worden, maar ook Israëlische kunstenaars, die graag in het buitenland willen optreden, of internationale kunstenaars, die naar Israël willen komen. Op hen wordt evenzo druk uitgeoefend als op academici en ondernemingen, die in Israël investeren of met Israël willen samenwerken.

De agressieve handelwijze van de Israël-tegenstanders maakt het voor de betrokkenen heel moeilijk om standvastig te blijven en voor Israël in te staan. Een voorbeeld daarvan is de supermarktketen Woolworth, die in Zuid-Afrika bagels (joodse broodjes) uit Israël importeert en daarom de woede van de BDS´ers over zich heeft afgeroepen. Deze hebben het de supermarkten van de keten een langere periode steeds opnieuw lastig gemaakt met verstoringen en demonstraties. Woolworth liet zich echter niet intimideren en importeert nog steeds Israëlische bagels. Ook een gerechtelijk vonnis ten gunste van de supermarkt veranderde niets aan de verstoringen en op de “Nakba-dag” enkele weken geleden demonstreerden ongeveer 10.000 studenten tegen Woolworth.

Het zijn vooral studenten die steeds meer voor de zaak van de Israël-vijanden gewonnen worden, omdat deze door woorden zoals “onderdrukking”, “gerechtigheid” en “vrede” worden aangetrokken. Een groot aantal Amerikaanse universiteiten heeft inmiddels besloten om producten uit Israël te boycotten en de trend in andere landen gaat ook in deze richting.

Vooraanstaande ondersteuners van de Israël-boycot zijn er genoeg, van Roger Waters, de zanger van Pink Floyd, tot aan de fysicus Stephen Hawking, die Israël verantwoordelijk maakt voor schendingen van de mensenrechten. Het ontbreekt niet aan voorbeelden die Israël demoniseren.

De Israëlische zijde staat radeloos tegenover dit fenomeen. Oproepen om toch vooral Israëlische producten te kopen en zodoende een “tegenboycot” te starten, zijn gelukkig niet tegen dovemansoren gezegd en “Israël Heute” heeft zich steeds opnieuw aangesloten bij deze tegenbeweging met eigen Israëlische producten. Maar ook de gebeden van onze vrienden en alle hulprijke ideeën zijn zeer welkom.

door NAI Redaktion

NO_Israel_Boycott


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 2 juni 2015.
bron-logo

2 gedachtes over “Boycot van Israël vormt een reële bedreiging van het voortbestaan van de Joodse staat

 1. De Israelische zijde staat radeloos t.o. dit fenomeen???????

  Israel heeft zich tot vandaag niet bezig gehouden met dit fenomeen maar gaat dit vanaf nu met de nieuwe regering dus wel doen en zoals alles waar Israel zich intensief of focust wordt dit dus ook perfect uitgevoerd.

  Het hele boycot gedoe is te vergelijken met een hinderlijke vlieg waartussen af en toe een stekende wesp meevliegt. Hinderlijk, niet leuk maar verder ongevaarlijk. Tegen vliegen & bijen gebruiken we ook verdelgings spray!

  Het huidige sterke & innovatieve Israel had niet bestaan zonder de Arabische Boycot (toen de ‘Palestijnen nog Jordaniers waren en de ‘bezetting nog niet bestond). Het heeft haar groot & sterk gemaakt en dit gaat nu precies wéér gebeuren.

  Een verwend kind heeft geen kans in deze wereld!

  Like

 2. Gelukkig zijn er in Nederland nog veel Israel-vrienden.
  Een voorbeeld: Een paar jaar geleden waren en geruchten dat JUMBO, onder druk van de BDS-gekken, niet langer Israelische produkten wilden verkopen. Dit nieuws kwam ook in een paar landelijke kranten te staan.
  Niet lang daarna bleek de omzet van JUMBO met 30% gekelderd te zijn, en ondanks alle reclamecampagnes bleef de omzet dalen.
  Onze Israelvrienden hadden zich geroerd !

  Na excuses van JUMBO dat dit niet de bedoeling was geweest, is het met JUMBO nooit meer goed gekomen. Nog steeds moeten ze alle zeilen bijzetten om hun oude omzet terug te halen. Je ziet het aan de krampachtige manier van reclamemaken die dagelijks op tv te ‘bewonderen’ valt.

  Kortom: De BDS-club krijgt hier geen poot aan de grond !

  Like

Reacties zijn gesloten.