Abbas reikt ‘Star of Honor’ uit aan terroriste van mislukte aanslag op bioscoop in 1967

barnawiVorige week heeft de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas de 76-jarige terroriste Fatima Mohammed Barnawi onderscheiden met de ‘Militaire Ster van Eer’ (bekijk hier de videobeelden van de uitreiking van de prijs)

De donker gekleurde Fatima Barnawi is van Afro-Palestijnse origine maar werd in 1939 geboren in Jeruzalem. In 1948 vluchtte zij op 9-jarige leeftijd met haar familie naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Haar vader echter bleef in Israël wonen.

In oktober 1967 plaatste zij in opdracht van Al Fatah een bom in bioscoop ‘Zion Cinema‘ op het Zionplein in Jeruzalem in een poging om zoveel mogelijk Joodse burgers te vermoorden. Echter, de bom werd bijtijds ontdekt en onschadelijk gemaakt.

Barnawi werd spoedig gearresteerd door het IDF en veroordeeld tot levenslange opsluiting. In 1977, na nauwelijks 10 jaar in de cel te hebben gezeten, kwam ze vervroegd vrij. Ze werd nadien beloond met de functie als politiechef in de Gazastrook.

13th Anniversary of the Palestinian RevolutionBeiroet, Libanon, 31 december 1977. Yasser Arafat, de vorige leider van de PLO, verwelkomt hier Fatima Mohammed Bernawi, tijdens een manifestatie naar aanleiding van de 13de verjaardag van de Palestijnse Revolutie die georganiseerd werd door Al Fatah [beeldbron: © Claude Salhani/Sygma/Corbis]

hate-palest2Het lijkt op het eerste zicht misschien wat vreemd om een terroriste die een mislukte aanslag uitvoerde te onderscheiden, maar dat maakt allemaal deel uit van de systematische haatcampagne geleid door de Palestijnse nepstaat jegens de Joden en in het bijzonder jegens hun staat Israël. Bovendien werd de aanslag uitgevoerd in Jeruzalem in 1967, enkele maanden nadat het IDF tijdens de Zesdaagse Oorlog van juni 1967 de millennia oude hoofdstad van het Joodse volk had heroverd op de Arabieren die 19 jaar lang was bezet door Islam.

Op 18 mei 2015 werd op de officiële televisie van de Palestijnse Autoriteit de ceremonie uitgezonden waarin PA-president Mahmoud Abbas de terroriste Barnawi overlaadde met de eer om de eerste vrouwelijke terroriste te zijn die een (mislukte) aanslag pleegde tegen de ‘Zionistische Entiteit’ en daarvoor werd opgesloten in een Israëlische cel.

Tayeb Abdel Rahim, de secretaris-generaal van het Presidentschap las het presidentieel decreet voor van Abbas waarmee de terroriste werd geëerd:

“Decreet voor 2015. De president van de Staat Palestina en optredend voorzitter van het Uitvoerend Comité van de PLO; voor de autoriteit die ons werd toegewezen en voor het algemeen publiek; verklaren wij het volgende:

Paragraaf 1: Strijdster Fatima Barnawi – de eerste vrouwelijke gevangene van de revolutie van het moderne Palestina – wordt onderscheiden met de Militaire Ster van Eer.

Paragraaf 2: Uit waardering voor haar pioniersrol in de strijd [voor de vernietiging van Israël], haar offer voor haar thuisland en haar volk en diens revolutie en haar bereidheid om zich vanaf het begin tot op heden in te zetten…”

Video: Interview met de thans 76 jaar oude terroriste Fatima Barnawi van 9 mei 2015 op de officiële omroep van de PA over haar mislukte bomaanslag: “Het was geen mislukking want het genereerde angst doorheen de hele wereld” (in het Arabisch maar ondertiteld door PMW):