Na de Arabische boycot volgt de Westerse [Aviel Schneider]

orange2

De internationale boycot tegen Israël neemt toe. Enkele dagen geleden heeft de Britse studentenbond zich aangesloten bij BDS (Boycot, Desinvestering en Sancties) en gisteren verklaarde het verantwoordelijke bestuurslid van de telecommunicatieonderneming “Orange”, Stéphane Richard, dat zijn firma morgen Israël al zou verlaten als dit mogelijk zou zijn. “Maar dat zou Orange een heel hoge geldboete kosten”, voegde Richard er in zijn verklaring in de Egyptische hoofdstad Cairo aan toe.

De afgelopen dagen was in Egypte een campagne tegen Orange International gestart, omdat Orange in grote delen van Israël actief is, o.a. ook in de zogenaamde “bezette gebieden”. Bovendien wordt er in Egypte over Orange gezegd dat de onderneming Israëlische militaire eenheden zou ondersteunen. “Ik weet dat dit in Egypte een heel gevoelig onderwerp is”, zei Richard tegenover zijn Egyptische gastheren. Maar we willen echte partners met alle Arabische landen worden.

orange-egyptPoster van de Egyptische afdeling van de internationale boycot-Israël beweging BDS (Boycot, Divestment and Sanctions) tegen Orange International. Op de sociale media werd een campagne opgestart “Boycott Mobinil“,  het parallelle bedrijf met Israël ’s “Partner”, dat een contract heeft met Orange International. [beeldbron: Ynet News]

In Israël behoort Orange tot de drie grootste telecommunicatiebedrijven. Orange heeft een aandeel van 29% op de telefoonmarkt in Israël, wat overeenkomt met ongeveer 3 miljoen leden. In Israël is men verontwaardigd over de uitspraak van Richard. De Arabische markt is voor telecommunicatieconcerns zoals Orange een veel grotere markt.

Op sociale netwerken in Israël zoals Facebook zijn al campagnes bezig die ertoe oproepen om een andere provider te nemen. De Israëlische partnerfirma van Orange verklaarde in de media duidelijk dat zij niets met Orange te maken zou hebben en zelfstandig zou werken.

De Israëlisch-Amerikaanse miljardair Haim Saban, die o.a. gedeeltelijk eigenaar is van Orange Israël, verklaarde:

“Ik ben er trots op om aan het hoofd van de partnerfirma Orange in Israël te staan. Wij pachten alleen de naam Orange in Israël, dat is alles. Dreigingen zullen ons niet intimideren. Ik zal Orange in Israël houden en Israël hardnekkig in de wereld verdedigen.”

Israël maakt zich in toenemende mate zorgen om de groter wordende boycotgolf van de BDS. BDS werd tien jaar geleden na de oproepen van meer dan 150 Palestijnse NGO´s in het leven geroepen.

“Er wordt een grootscheeps opgezette delegitimeringscampagne tegen de staat Israël gevoerd en tegen zijn existentie als nationale staat van het joodse volk”, verklaarde de Israëlische minister van Justitie, Ayelet Shaked, op een speciale vergadering in het Israëlische parlement. “De campagne wil Israël als bron van alle kwaad in de wereld presenteren”, voegde Shaked er aan toe. “Net zoals het antisemitisme Joden in het verleden heeft neergezet.”

Ook de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bekritiseerde de toenemende boycot. “Ze verdoemen Israël, maar niet de wrede islamitische kalifaatstaat, daarmee verdoemen ze zichzelf.” Het lijkt net alsof het Westen nu datgene wil voltooien wat de Arabische boycot niet gelukt is. Deze eindigde met de onderhandelingen in Oslo in de jaren-90.

door Aviel Schneider


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 4 juni 2015.
bron-logo

Een gedachte over “Na de Arabische boycot volgt de Westerse [Aviel Schneider]

 1. Het zit gewoon in de Westerse DNA: JODEN HAAT!

  Het ‘beschaafde’ Westen wil gewoon het werk van Hitler afmaken en de ‘Palestijnen’ zijn hiervoor de perfecte dekmantel.

  Al deze acties hebben niets met een Palestijnse staat te maken want die gaat er sowieso niet komen daar de Palestijnen daar zelf de felste tegenstander van zijn, maar ALLES met een Internationaal Pogrom tegen Israel = het Jodendom!

  Dit is nog maar het begin want het ignorante Westen heeft nog stééds niet geleerd dat wie zich tegen de Joden keert uiteindelijk de boemerang terug mag verwachten.

  De Islamitische terreur zal zich met hulp van een stel verdwaasde en bange Europeanen nu tegen Israel keren, maar (bij succes) tegen ieder westers besluit wat hen niet aanstaat!

  Kijk naar de beelden van de hysterische, extatische, haatspuwende Moslims en hun helpers en zie de toekomst van Europa.

  Like

Reacties zijn gesloten.