Verenigde Naties nemen met Hamas gelieerde organisatie op

prc-ecosoc

De Verenigde Naties hebben een organisatie opgenomen die de terreur bevordert. Het Palestinian Return Centre (PRC) strijdt voor het recht op terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen naar Israël. De VN-raad voor NGO´s (19 lidstaten, waaronder Israël en de VS) heeft in zijn laatste stemming besloten om het PRC als adviseur voor de VN op te nemen. Voorstemmers waren o.a. Iran, Soedan, Venezuele, Pakistan, Cuba, China en Turkije. Het PRC behoort in principe tot de radicale Hamas-terreurorganisatie met zetel in Londen.

“Dat is een nieuw hoogtepunt in het VN-theater”, verklaarde Israëls ambassadeur bij de VN, Ron Prosor. “Er komt een dag dat Hezbollah in de VN-veiligheidsraad zit en de Jihadisten van de ´Islamitische Staat´ stemmen in de VN-mensenrechtencommissie. Het is gewoon ongelooflijk hoe de VN met alle toeters en bellen de deuren in hun organisatie opent.” De Israëlische krant Jediot Achronot (Ynet News) noemde dit zo: “De VN heeft een organisatie opgenomen die de terreur bevordert.

Het PRC staat bekend om zijn anti-Israëlische propaganda op het politieke toneel en in universiteiten in Europa. In het jaar 2010 werd in Israël besloten dat de organisatie illegaal zou zijn, omdat zij tot Hamas zou behoren. Destijds was het de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak die het PRC als deel van een terreurorganisatie definieerde, omdat haar leden vooraanstaande figuren binnen Hamas zijn.

In Europa en andere Arabische landen bevordert het PRC de belangen van Hamas in de Gazastrook. Het Israëlische onderzoekscentrum voor informatie, geheime dienst en terreur onderzoekt al langere tijd de handelwijze van het PRC en heeft vastgesteld dat dit PRC Israëls bestaansrecht niet erkent en blijft vasthouden aan het “terugkeerrecht” van alle Palestijnse vluchtelingen binnen de grenzen van Israël.

Volgens dezelfde studie is het PRC tegen de vredesonderhandelingen met Israël en zijn leden zijn middels geheime geldoverboekingen uit Europa medeverantwoordelijk voor de Hamas-terreur. Een van de voorzitters van het PRC is Zaher Birawi, lid van de radicale Moslimbroederschap in Groot-Brittannië, die in het jaar 2012 de woordvoerder van de omstreden Gaza-flottielje was.

door Aviel Schneider


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 2 juni 2015.
bron-logo