Met Gazaanse know-how graven Syrische rebellen aanvalstunnels uit +video

Gaza Know-how Serves Syrian Rebels Digging Attack Tunnels

In een video is te zien hoe militanten van een Syrische rebellengroep, de Islamitische ‘Ahram Al-Sham‘ (Ahrar ash-Sham) beweging, de voorbije maanden hard gegraven hebben aan een 700 meter lange aanvalstunnel in de Berg Arbaeen tot ze zich uiteindelijk pal onder een eenheid van het regeringsleger van president Bashar Al-Assad bevonden.

Waarna de plek vervolgens werd volgestouwd met ‘350 ton’ explosieven met het doel de hele eenheid van de aardbodem weg te vagen. “Zo Allah het wil, zal u morgen een aardbeving meemaken,” eindigt het verslag.

Voor het graven van die tunnel waren de Syrische rebellen te rade gegaan bij hun ‘vrienden’ van Hamas en Islamitische Jihad in de Gazastrook die hen graag verder hielpen en die hen zelfs vanuit Gaza een video toezonden met instructies hoe de tunnel het best gebouwd kon worden. “Wij vroegen advies aan onze broeders in Gaza. Zij vertelden ons dat ze houten planken gebruikten. Ze hebben me zelfs een video gezonden en we hebben het uitgevoerd op exact dezelfde wijze zoals zij dat deden,” vertelde een rebel aan de journalist die de beelden schoot.

De Syrische televisiezender Orient News TV (Syrië) zond de beelden uit op 12 mei 2015 die werden opgepikt door Memri.org en op 25 mei 2015 online werden gezet voorzien van Engelstalige ondertitels.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Met Gazaanse know-how graven Syrische rebellen aanvalstunnels uit +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.