Oorlogsoproep: Hezbollah-chef vergelijkt IS met Israël

.Demonstratie in Rafah, Gaza, van 3 september 2014. Een Palestijnse militant van de Gazaanse terreurgroep, de marxistisch-leninistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), houdt een poster vast met daarop afgebeeld Hezbollahleider Hassan Nasrallah. De Arabische tekst ernaast luidt: “Groeten uit Gaza aan de leider van het Libanese verzet.” [beeldbron: Abed Rahim Khatib/Flash 90]

De Hezbollah-militie in Libanon maakt zich in toenemende mate bezorgd over de groeiende invloed van de “Islamitische Staat” (IS) in Syrië. Volgens Israëlische media heeft de chef van de sjiitische Hezbollah, Hassan Nasrallah, de soennitische terreurbeweging IS een “net zo machtige vijand als Israël” genoemd.

“De aanvoerders van IS zijn moordenaars”, zei Nasrallah. “Ze vernietigen alles wat ze tegenkomen. Ze vermoorden honderden mensen in één klap, zoals nu in Palmyra. Hun terreur is uniek in de geschiedenis en heeft de mensheid zelf tot doel. Ze zijn een gevaar voor iedereen. Niemand zou voor hen de kop in het zand moeten steken. Wij roepen iedereen in Libanon en in de hele regio ertoe op om verantwoordelijkheid te nemen, het gevaar het hoofd te bieden en een einde te maken aan het zwijgen, aarzelen en de neutraliteit.”

IS zou net zo “kwaad als de Israëli´s” zijn, vervolgde Nasrallah. Maar de “krachten van het goede” zullen de strijd tegen de IS winnen, net zoals ze ook van Israël gewonnen zouden hebben. “De landen van deze regio hebben Israël en de VS al verslagen. De IS is niet sterker dan de beide”, aldus Nasrallah.

Verder kwalificeerde hij de Amerikaanse aanvallen op IS als nutteloos en te zwak. Alleen Hezbollah zou in staat zijn Libanon te verdedigen. “Wij vechten zij aan zij met onze Syrische broeders”, verklaarde Nasrallah. “Samen met hen zullen wij op alle plaatsen in Syrië aanwezig zijn om de strijd te winnen. We zullen Zuid-Libanon echter niet evacueren, maar onze ogen blijven richten op onze grootste vijand Israël en deze strijd niet opgeven. Maar we zullen ook tegen IS en zodoende aan twee fronten vechten.”

Narallah´s toespraak werd voor duizenden aanhangers op een groot scherm in Nabatäa uitgezonden. De aanleiding was de 15e verjaardag van de Israëlische terugtrekking uit Zuid-Libanon in het jaar 2000.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 25 mei 2015.
bron-logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.