Zo geraakt de Jodenhaat de Duitse scholen binnen! [Heinz Buschkowsky]

judenunerwuenscht“Adolf zou trots zijn op ons: eindelijk weer een pogrom sfeer tegen Joden in Europa!”
[“Adolf wäre stolz auf uns: Endlich wieder Pogromstimmung gegen Juden in Europa!”]

“In de zomervakantie vlieg ik naar Palestina om Joden te doden” – dat schreef een leerling jaren geleden al in een opstel “Mijn liefste vakantiewens” [orig.: In den Sommerferien fliege ich nach Palästina und töte Juden. Mein innigster Ferienwunsch]. Nu houdt de fractie van de CDU in het Duitse parlement een congres. Het onderwerp luidt nog steeds: “Joods leven in Duitsland – wordt het bedreigd?”

Holocaust-ontkenners en Jodenhaters, dat moeten bij ons neonazi´s zijn en andere rechts-radicalen. Wie anders? Maar dat is niets anders dan mooipraterij van het zandmannetje. Wegduiken van de politieke correctheid.

De realiteit is heel anders!

politie-beatTijdens demonstraties wordt “Joden in het gas!” [“Juden ins Gas”] gescandeerd en onze politie loopt er hulpeloos naast. Scholieren sprayen “Fuck alle Joden!” op de muur en voorspellen dat “een Jood die bij ons op school komt, verrot wordt geslagen!”. Joden zijn bang om in het openbaar een keppeltje te dragen.

Bij ons is sprake van een heroplevend antisemitisme. Het wordt meegebracht – traditioneel religieus en actueel uit het Nabije Oosten. Want: [een belangrijk deel van de*] islamitische immigranten zijn de dragers van de haat. Dat te benoemen, is bij ons racisme, buitenlander-vijandig en “islamofoob”.

Het onderwerp wordt verdrongen.

Joodse leraren houden voorzichtigheidshalve hun geloof tegenover leerlingen geheim. Als ze bedreigd of beledigd worden, zwijgen ze meestal. Want maar al te vaak kijken de schoolleiding en het bestuur onschuldig naar het plafond in plaats van in te grijpen.

Ook de afdeling Onderwijs in Berlijn ziet geen problemen. Daar registreert men hoogstens 8-10 gevallen per jaar – op 330.000 scholieren! Hiervan bestaat niet eens een statistiek! Waarvan dromen die ´s nachts eigenlijk?

Bezoeken van schoolklassen aan concentratiekampen zijn de afgelopen jaren gehalveerd. Ski- en “taalreizen” daarentegen bijna verdubbeld.

De Centrale Raad van de Joden eist een verplicht bezoek van leerlingen aan een van de plaatsen van de Holocaust vanaf de leeftijd van 14-15 jaar. En gelijk heeft hij! De goeden hebben al een keer weggekeken. “Er is geen probleem” is comfortabel, maar onnadenkendheid is dodelijk.

door Heinz Buschkowsky

Heinz Buschkowsky was tot april 2015 SPD-districtsburgemeester van Berlin-Neukölln

* toevoeging tussen haakjes door Brabosh.com


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel in Bild van 20 mei 2015.

bron-logo

Een gedachte over “Zo geraakt de Jodenhaat de Duitse scholen binnen! [Heinz Buschkowsky]

  1. Onbegrijpelijk dat de Paus de Palastijnse staat officiel heeft erkend Habas PA wil geen vrede met Israel bezig met terreur daden tegen Isarael.

    Like

Reacties zijn gesloten.