Onderzoek bewijst: moslims belangrijkste daders bij antisemitische aanvallen

islam88Anti-Israëlbetoging in Turkije: ‘Niks antisemitisme hoor, ’t is enkel tegen Israël…’

Een actueel onderzoek van het Institute for the Study of Global Antisemitism & Policy (ISGAP) bevestigt wat velen al lang vermoed hebben: de ergste delicten tegen Joden in Europa worden gepleegd door Europese moslims en de moslims zijn voor een “buitensporig” groot aantal antisemitische aanvallen in de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk.

Sinds het begin van de eeuw heeft de trend om Joden te haten van land tot land geschommeld. In de meeste gevallen wordt op dit moment over lagere aantallen bericht dan tijdens de “Tweede Intifada” van 2008-2009, ondanks de terreuraanslagen op Joden in Brussel, Kopenhagen en Parijs alleen al in dit jaar. Maar sinds 1990 zijn de antisemitische voorvallen dramatisch toegenomen.

En hoewel er steeds opnieuw kritiek op onderzoeken wordt geuit die vasthouden aan de indeling in moslims en niet-moslims, toch levert het aantal data in deze onderzoeken een sterk bewijs dat vooral onder moslims het antisemitische niveau bijzonder hoog is.

De meeste onderzoeken zijn gebaseerd op antwoorden van geënquêteerden op stereotypes in verband met Joden, of ze het eens of oneens zijn met uitspraken zoals “de Joden hebben teveel macht in de politiek/in de media”. In ieder land ligt de instemming bij moslims veel hoger dan bij de niet-moslims.

In een onderzoek uit het jaar 2014 in Frankrijk was bijvoorbeeld 25% van de geënquêteerden het eens met de uitspraak: “De Joden hebben teveel macht in de economie en in de financiële wereld”, waarvan 50% sympathisanten van het Front National, maar 67% van de islamitische bevolking.

Gelijksoortige resultaten kwamen tevoorschijn bij een studie uit het jaar 2008, dat in zes Europese landen werd uitgevoerd. Aan de geënquêteerden in Zweden, België, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland werd de stelling voorgelegd: “Je kunt Joden niet vertrouwen.”

Over het algemeen konden zich veel meer moslims met deze stelling identificeren dan christenen. In Oostenrijk waren dit bijvoorbeeld 10,7% van de christenen tegenover 64,1% van de moslims, in België 7,6% van de christenen tegenover 56,7% van de moslims.

door Breitbart


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Europe News van 15 mei 2015.
bron-logo

2 gedachtes over “Onderzoek bewijst: moslims belangrijkste daders bij antisemitische aanvallen

  1. Helaas ?????? ik zeg liever: “gelukkig” , dat ze Gods eerstgeboren Zoon niet kunnen treffen)
    zal hen dit niet lukken want God zorgt voor hen de Bijbel staat vol met beloften voor dit geheiligde volk.

    Like

  2. De scheiding wordt steeds duidelijker in de wereld. De strijd gaat tussen de God van Abraham Izak en Israel( Jacob) en de god van de islam Allah. Deze laatste is de vertegenwoordiging van het kwaad, gezien de moordlust martelingen verkrachtingen beestachtige ontmenselijking van hun medemensen oorlogen verderf zaaiende aanhangers van deze god te keer gaan.
    Antisemitisme is opstand Tegen de Levende God, tegen de keuze van God welke Hij ooit gemaakt heeft door een verbond met Abraham Zijn vriend te sluiten. Dit verbond loopt via Izak die door een scheppingsdaad van God geboren is en Jacob. Helaas is dit niet te verteren door de zonen van Ismael. En omdat de nakomelingen van Ismael DE LEVENDE GOD niet kunnen treffen met hun moord partijen daarom proberen zij de oogappel DE EERST GEBOREN ZOON van deze God te treffen; ISRAEL. Helaas zal hen dit niet lukken want God zorgt voor hen de Bijbel staat vol met beloften voor dit geheiligde volk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.