Uitbuiting van de Holocaust door moslim extremisten en pro-Palestinenzen in NL

maartenOp het Museumplein in Amsterdam werd op zondag 10 mei 2015 door de Nederlandse ‘journalist’ Abulkasim Al Jaberi betoogd voor het ‘recht op vrije meningsuiting’ en hij werd hierbij vergezeld door een honderdtal suffe aanhangers .

Aanleiding voor die manifestatie is dat Al Jaberi eerder opgepakt werd wegens het uitroepen van ‘Fuck de Koning’ tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet ten tijde van de intocht van Sint Nicolaas. Het plaatje hierboven is van die manifestatie en circuleert momenteel op de sociale media, Facebook, Twitter enz. en het copyright berust bij Maarten Brante.

Uitbuiting van de Holocaust door moslim extremisten
Opmerkelijk is de manifestant die zich een gele Davidster heeft opgespeld met daarop ‘Palestijn’, rechtstreeks verwijzend naar het beruchte antisemitische herkenningsteken zoals dit aan de Joden verplicht werd te dragen in al de door nazi-Duitsland bezette gebieden tijdens de Jodenvervolging  in de aanloop van en vooral tijdens WOII.

Dat herkenningsteken werd de Joden door de nazi’s verplicht opgespeld om hen te isoleren van alle andere mensen in afwachting van hun deportatie naar de vernietigingskampen van Auschwitz, Chelmno, Treblinka, Sobibor, Majdanek en Belzec waar ze meteen na aankomst werden vermoord door verschillende vormen van executie, vergassing en of verbranding. Aldus werden zes miljoen Joden op systematische en fabrieksmatige wijze èn op bevel van de toenmalige Duitse regering, etnisch weggezuiverd. 

Niets van dat alles speelt (of speelde) zich af in Gaza. Geen systematisch wegzuiveren van Palestijnen, geen alomvattend moordplan, geen racistische Neurenbergwetten, geen Kristalnacht, geen getto’s bedoeld om mensen uit te hongeren, geen veewagons waarin Palestijnen worden volgepropt en onder dwang weggevoerd om aan de lopende band gedood te worden, geen gaskamers en geen verbrandingsovens waar Palestijnen worden gedood en verbrand. Een vergelijking tussen Gaza en Auschwitz slaat dus ook werkelijk nergens op.

abulkasimAl Jaberi, compleet met Arafatsjaaltje

Toch tracht journalist en volksmenner Abulkasim Al Jaberi, net zoals overigens ontelbare pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] vredesactivisten over de hele planeet dat met wisselend succes ook proberen, al geruime tijd het eeuwigdurende conflict in het Midden-Oosten op een weerzinwekkende wijze te koppelen aan de problematiek van discriminatie in Nederland. “Ons lot is onlosmakelijk verbonden met Palestina en zo lang Palestina niet vrij is zijn wij dat niet en andersom”, krijste hij het uit tijdens een manifestatie op 21 maart jl. te Amsterdam.

Blogger ‘Ikje Nergens’ noteerde: Verder viel Al-Jaberi provocerend het verbod op vlaggen van Hamas aan dat burgemeester Van der Laan voor die manifestatie had ingesteld: hij verklaarde zich luid en duidelijk solidair met de terreurbeweging (die de dag ervoor in Gaza Palestijnen verdacht van spionage voor Israël zonder proces had geëxecuteerd, op straat, tijdens het leegstromen van een moskee). Tel daar bij op dat rapper Appa, met een van haat vertrokken gezicht, vanaf hetzelfde podium toeterde: “zionistische honden, die uit zijn op ons geld en bloed“, “het moet afgelopen zijn met deze ratten, […] deze collaborateurs” en het “fuck de talmoed” – in die combinatie de grens van Jodenhaat overschrijdend, wat zelfs een fervent criticus van Israël vaststelt.

De waanzinnige antisemitische retoriek van Abulkasim Al-Jaberi dendert intussen onverminderd verder. Zo schreef hij op 11 augustus 2014 op de blog van Joop.nl in een artikel ‘Waarom wij de Israëlische ambassade hebben geblokkeerd’ waarin hij uitvoerig uitlegt waarom “de strijd van de Palestijnen tegen de Israëlische bezetter onlosmakelijk verbonden is met strijd van allochtone moslim Nederlanders tegen de islamofobe, racistische en repressieve (tav moslims) Nederlandse regering” bij tijd en wijlen verzinnebeeld door de monarchie, vandaar het ‘Fuck de Koning’ dus:

Wat deze verschillende vormen van staatsgeweld met elkaar verbindt, is dat ze gerechtvaardigd worden door dezelfde witte suprematie die Arabieren, moslims, en mensen van kleur dagelijks dehumaniseert en onder de witte man plaatst in een raciale hiërarchie. Daarmee is onze strijd onlosmakelijk verwikkeld met de Palestijnse.

Ga maar na, hetzelfde imaginaire figuur van de angstaanjagende, bloeddorstige moslim wordt door zowel Wilders als Netanyahu gebruikt om hun fascisme te legitimeren. Als Arabieren en moslims niet werden gezien als fanaten die een cultuur van de dood vereren, was het niet zo makkelijk geweest om een bloedbad aan te richten in Gaza. Ook een groeiende groep autochtone Nederlanders prikt door deze mythe heen en sluit zich aan bij het protest.

En dat is wat men niet wil begrijpen: Voor ons is Palestijns bloed niet goedkoop, het vloeit door onze aderen. Palestina is ons geweten, en onze inspiratie om een eigen Intifada te beginnen tegen onderdrukking, ook in Nederland. Dus wanneer wij vechten voor gerechtigheid in Palestina, vechten wij tegelijkertijd voor onze waardigheid. Dat is wat de leus die al een maand lang door de straten van Nederland galmt betekent: “Wij zijn allemaal Palestijnen”

4 gedachtes over “Uitbuiting van de Holocaust door moslim extremisten en pro-Palestinenzen in NL

 1. Op dit soort lui, is de volgende spreuk van toepassing:

  “Zoals een hond terugkeert naar zijn eigen braaksel,
  zo herkauwt een dwaas zijn dwaasheid.” [Spreuken 26:11]

  Like

 2. Zeker en vast Bas. Dat zowat 90 % van alle burgers in moslimlanden onderdrukt worden is hem blijkbaar ontgaan. Ook al die pseudo-linksen die al veertig jaar de andere kant opkijken.
  De eenzijdige verontwaardiging is een ernstige psychische afwijking en moeilijk te genezen zo niet nooit.
  Ben

  Like

 3. Dat de zogenaamde linkerzijde stelselmatig het word “blank” vervangt door “wit” toont aan hoe zeer zij de discussie over immigratie, samenlevingsproblemen, islam, multicultuur… willen terug brengen op RAS en het allemaal onder racisme-van-het bloed-en-bodem-soort wil klasseren. Alle gesprekken eindigen dan met: je bent een witte racist tegen zwarte mensen. Dit terwijl dit soort racisten heel zeldzaam zijn geworden bij ons.

  Like

Reacties zijn gesloten.