Nederland beknot pensioen van 90-jarige Holocaust-overlevende, omdat ze op de “West Bank” woont

survivors
Nederland heeft het pensioen verlaagd van een joodse Nederlandse staatsburger die naar Israël emigreerde, omdat zij op de “West Bank” woont, bericht Channel 2. De vrouw is 90 jaar oud en een Holocaust-overlevende.

“Ze ontving een brief, waarin stond: ´Geachte mevrouw, omdat u op de “West Bank” bent gaan wonen en wij geen akkoord hebben met deze periferie, zijn wij genoodzaakt om een groot deel van uw pensioen in te trekken´”, vertelt de zoon van de vrouw tegenover Channel 2.

“Dit kwam zo hard aan bij mijn moeder dat ze begon te huilen. Sindsdien slaapt ze bijna niet meer. Ze is al haar vertrouwen kwijtgeraakt. Ze wil het land verlaten”, zegt de man, wiens stem werd vervormd en wiens gezicht niet zichtbaar was tijdens het gesprek op televisie.

“Dit is een goedgekeurde wet door de Nederlandse regering”, vervolgt hij. “Het heeft een catastrofaal effect op mijn moeder; ikzelf was geschokt, mijn familie was geschokt. Dit is ongelooflijk: ze straffen een 90 jaar oude vrouw, omdat ze naar Israël emigreerde, omdat ze op Israëlisch grondgebied in de staat Israël woont . . . en het geld is haar levensonderhoud. Ik bedoel, dit is haar pensioen. Hoe kan dit?”

Channel 2 had geen reactie van de Nederlandse autoriteiten.


In een vertaling uit het Engels door E.J. Bron van een bericht in The Times of Israël van 8 mei 2015

9 gedachtes over “Nederland beknot pensioen van 90-jarige Holocaust-overlevende, omdat ze op de “West Bank” woont

 1. Ja erg hè Ellen. Het stond ook op Brabosh. Volgens Hoo is dat ook als iemand naar Indonesië emigreert. Eigenlijk voor alle niet EU landen wordt er gekort. En het ergste is dat b.v. de Turken en ook andere allochtonen in Nederland op slinkse wijze tonnen met geld krijgen voor zogenaamdekinderen of vrouwen in het land van herkomst. Zij kennen de mazen van het net beter dan wij. Het gaat niet goed in Nederland. Hoogbejaarden worden overgeplaatst naar andere tehuizen of naar huis gestuurd. De hulpinstanties die de thuishulp moeten garanderen werken niet goed. In de speciale zorg zijn er gezinnen die maanden geen geld hebben gekregenvoor de speciale opvang voor hun kind omdat de instantie waar ze het geld daarvoor kregen gefraudeerd heeft. En de SVB die het beleid heeft overgenomen werkt niet goed. Veel bejaarden huizen moeten gesloten worden en daar worden dan de duizenden economische vluchtelingen die we onder druk van de EU moeten opnemen ingestopt. Het is te gek voor woorden. Ik ga zo naar bed, want ik heb weer wat pijn op de borst en tussen de schouderbladen van mijn slokdarm ontsteking. Heb ook al weken een pijnlijk gevoel in mijn linkerborst. Morgen ochtend ga ik dekinderkerk ruimtes schoonmaken en morgen middag komt de kapster. Dinsdag hoop ik een afspraak bij de dokter te maken. Maar we hadden Vrijdag wel weer een goede open huisdag voor israël. En vandaag mocht ik met nog een zus de kinderdienst doen. Was erg leuk. Had er wel veel werk aan met de voorbereidingen, want het was moederdag. Jij ook veel sterkte daar met al je werk. Heel veel liefs.

  Like

 2. Ik schaam we voor mijn overheid . Het is wat A W de Ronde schrijft. Nl roept een vloek over zich af.

  Like

 3. Kan Nederland ook de uitkeringen van Marokkanen in Marokko stopzetten? Marokko bezet al decennia 80% van de westelijke Sahara. Kan Nederland ook de uitkeringen van Turken in Turkije stopzetten? Turkije bezet al eeuwen de helft van het Grieks eiland Cyprus.

  Like

 4. Nederland kan niet bepalen waar deze Mevrouw wil wonen. Waar ook ter wereld zij woont moet Nederland haar pensioen uitbetalen. Schande en nogmaals schande.

  Like

 5. Inderdaad schandalig wat Nederland doet. Die Mevrouw heeft het recht te wonen, waar dan ook in de wereld en Nederland moet haar pensioen betalen, waar ook ter wereld zij woont. Dat is haar keuze en niet die van Nederland. Schande.

  Like

 6. Van de rivier de Jordaan tot de Middellandse Zee is toegewezen door de voorloper van de UN
  nl. de Volkerenbond in een conferentie van San Remo in de jaren 20 van de vorige eeuw de verdeling van ’47 is nooit door enige Arabische natie geaccepteerd, gevolg de benaming periferie.
  Nederland gaat dus ver buiten z’n boekje juridisch gezien en laat zich op nieuw van z’n antisemitische (JODENHAAT)kant zien.
  Advies, direct publicitère en juridische stappen ondernemen, bovendien is deze NL stap smartengeld waardig

  Like

 7. Te gek voor woorden en ik vraag me af of dit juridisch wel klopt.
  Nederland roept hiermee een vloek over zich af

  A.W. de Ronde

  Like

 8. Is het mogelijk iets voor deze mevrouw te doen?
  B.v. met giften haar pensioen aan te vullen?
  Met hartelijke groet,
  Fred

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.