Islamitisch antisemitisme: Zij haten de Joden niet omwille van Israël, zij haten Israël omdat ze Joden haten

moslim-antisemitisme

Overal in Europa en in de VS nemen steeds meer moslims, zowel mannen als vrouwen, het voortouw tijdens anti-Israël manifestaties onder het mom van sympathie met de ‘Palestijnen’. Dit creëert het verwrongen beeld dat moslims enkel de Joden zouden haten omwille van Israël. Een recent onderzoek dat gevoerd werd door Günther Jikeli levert het bewijs voor het tegendeel:

zij haten Israël omdat zij Joden haten.

Kritiek op moslim antisemitisme is geen islamofobie

Islamitisch antisemitisme is een ernstig fenomeen geworden in West-Europa hoewel het tot op heden niet als dusdanig wordt erkend. Al te makkelijk wordt kritiek op deze toenemend Jodenhaat onder lokale moslims afgedaan als islamofobie.

kill_jewsZelfs ‘anti-racistische’ en de meeste Joodse instellingen weigeren toe te geven dat het probleem komt van nagenoeg één enkel deel van de bevolking. Antisemitisme was [niet langer] een cruciaal probleem in Europa sinds de oorlog tegen de nazi’s, maar nu is het dat opeens weer wel geworden.

Doorheen de jaren is het duidelijk geworden dat, hoewel alle moslims verre van antisemieten zijn, een groot percentage dat wel is en dat reeds op zeer jonge leeftijd. Natuurlijk heeft er altijd een antisemitische minderheid bestaan in Europa en dat zal ook nooit veranderen, maar deze nieuwe en volslagen krankzinnige golf van antisemitisme is niet ‘Europees’ maar islamitisch.

Om dat probleem op te lossen moeten wij het eerst durven erkennen en tot op heden, op enkele uitzonderingen na, weigeren westerse politici te erkennen dat het probleem is opgedoken toen massaal mensen werden aangetrokken uit landen waar antisemitisme absoluut was en welig tierde en veelal van staatswege werd aangemoedigd en gevoed.

Dit is het islamitisch antisemitisme en geen antisemitisme dat in het algemeen komt van een nogal vage niet nader bepaalde mysterieuze bron. Maar als u dit zegt wordt u snel een racist genoemd en erger… Maar om dit alzo te durven uitdrukken maakt van u nog geen racist, maar het trachten te verbergen, te vergoelijken of mensen de mond willen snoeren precies omdat ze de vinger op die open zweer leggen, maakt van u wel een leugenaar en een lafaard, in het bijzonder wanneer u een politicus of een journalist bent.

guntherBoekomslag Günther Jikeli ‘s: “Europees moslim antisemitisme – Waarom jonge stedelijke mannen zeggen dat ze niet van Joden houden.” (2011)

Kritiek hebben op islamitisch antisemitisme is geen islamofobie en al helemaal geen racisme. Dat is een boosaardige leugen waar uiteindelijk enkel en alleen de Joden het gelag voor moéten en zúllen betalen. Maar zoals altijd al het geval is geweest: niemand maalt om het wel en wee van de Joden, integendeel.

Günther Jikeli publiceerde in 2011 zijn boek ‘European Muslim Antisemitism: Why Young Urban Males Say They Don’t Like Jews’ (boekomslag rechts). De gerenommeerde auteur van Duitse origine is als onderzoeker verbonden aan het Moses Mendelssohn Centrum voor Europees-Joodse Studies aan de Universiteit van Potsdam en hij is tevens onderzoeker van de Groupe Sociétés, Religions, Laïcités (GSRL) en het Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) te Parijs.

Robert S. Wistrich, directeur van het Vidal Sassoon Internationaal Centrum voor de Studie van Antisemitisme aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, zei er dit over:

“Gunter Jikeli’s genuanceerde studie, gebaseerd op diepte interviews met jonge moslims in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, is een belangrijke bijdrage aan ons begrip van de alomtegenwoordigheid van het hedendaagse Europese moslim antisemitisme. Het verschijnt vooral op een ogenblik in het licht van de recente gebeurtenissen in Europa, waarin geradicaliseerde moslims naar voor zijn gekomen als de belangrijkste daders van antisemitisch geweld en terroristische aanslagen.  Meest verontrustend van dit alles is, zoals Jikeli overduidelijk aantoont, de normalisering van anti-Joodse vijandigheid in het West-Europese moslim-milieu dat hij zorgvuldig heeft onderzocht.”

In dit boek interviewde Günther Jikeli en zijn collega’s een groep jonge moslims in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, om diep naar binnen te kijken wat en hoe deze jonge mannen beweegt om Joden als dusdanig hartsgrondig te haten dat het puur rationele ver overstijgt.

De onderzoekers togen op zoek naar informatie over stereotypes over Joden, argumenten die de vijandigheid jegens Joden ondersteunen, de rol die het Midden-Oosten conflict speelt en de islamistische ideologie in percepties ten aanzien van Joden, de mogelijke bronnen van hun antisemitische standpunten, en, bij wijze van contrast, wat zou moslims kunnen motiveren om actief zich tegen het antisemitisme te keren. Ze leerden ook meer over hoe deze mannen discriminatie en uitsluiting ervaren, evenals hun eigen nationale identificatie. Al bij al is deze intensieve studie rijk aan kwalitatieve gegevens die een belangrijke stap markeert op de weg die kan leiden naar een beter begrip van het hedendaagse antisemitisme in Europa.

Günther Jikeli voegde hier onlangs een nieuwe studie aan toe die werd vrijgegeven door The Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy (ISGAP), onder de titel “Antisemitic Attitudes among Muslims in Europe: A Survey Review”. Hieruit blijkt andermaal dat Europese moslims meer antisemitischer zijn dan om het even welke andere groep zelfs onder de meest rechtse extremisten.

De meeste gegevens van dit onderzoek komen van een allesomvattend onderzoek dat in Frankrijk werd gevoerd, hoewel andere gegevens aantonen dat doorheen heel Europa hetzelfde fenomeen zich voordoet. Hieronder een tabel met onderzoeksresultaten waarin een zestal klassieke vooroordelen en stereotypes over Joden de revue doen, en zoals ze ruim een eeuw geleden al werden opgesomd in de Protocollen van de Wijzen van Zion, een antisemitische document dat bij herhaling als vals en pure leugen werd beschouwd maar desondanks razend populair is in zowat alle landen van het Midden-Oosten. Zelfs de stichtingsakte van Hamas uit 1988 is gebaseerd op deze Protocollen.

Aan de ondervraagden werd verzocht of ze zich akkoord konden verklaren met een reeks antisemitische uitspraken. Ze werden gesteld aan doorsnee burgers, aan sympathisanten van de extreemrechtse partij Front National  van Marine Le Pen, aan sympathisanten van het radiale Linkse Front (Front de Gauche) en tot slot aan moslims. De resultaten (in procenten uitgedrukt) spreken voor zich:

survey2

Een andere belangrijke vaststelling die uit het onderzoek naar voren kwam was hoe meer religieus moslims zijn, des te antisemitischer ze zijn. Hieronder een tabel waarin eerst gelovige en praktiserende moslims antwoorden, vervolgens gelovige moslims, en daarna burgers van moslim origine in contrast met de algemene bevolking. Kortom: hoe meer Islam  hoe meer Jodenhaat wordt gegenereerd:

survey3

Moslims maken ook veel meer kans om meer antisemitische verklaringen te geloven dan niet-moslims, zelfs in de politieke marge. In de volgende tabel werden vragen gesteld over hoeveel van de zes antisemitische uitspraken zij goedkeuren. Vragen werden gesteld aan doorsnee burgers, aan sympathisanten van de extreemrechtse partij Front National van Marine Le Pen, aan sympathisanten van het radiale Linkse Front (Front de Gauche) en tot slot aan moslims. De resultaten (in procenten uitgedrukt) spreken voor zich:

survey4

Maar het fenomeen van het islamitisch antisemitisme doet zich niet enkel voor in Frankrijk maar in vele andere West-Europese landen zoals bijvoorbeeld ook in België.

In Brussel werden 2.837 studenten bevraagd in 32 Nederlandstalige scholen. Ongeveer de helft van de islamitische respondenten zeiden het eens te zijn met de volgende antisemitische clichées over Joden:

(1) “Joden willen alles domineren” (algemeen totaal: 31,4 procent; moslims: 56,8 procent; niet-moslims: 10,5 procent).
(2) “De meeste Joden denken dat ze beter zijn dan anderen” (algemeen totaal: 29,9 procent; moslims: 47,1 procent; niet-moslims: 12,9 procent).
(3) “Wanneer u handel drijft met Joden moet u extra waakzaam zijn” (algemeen totaal: 28,6 procent; moslims: 47,5 procent; niet-moslims: 12,9 procent).
(4) “Joden hitsen op tot oorlog en leggen de schuld bij anderen” (algemeen totaal: 28,4 procent; moslims: 53,7 procent; niet-moslims: 7,7 procent).

Deze antisemitische houdingen waren niet speciaal gerelateerd met lage geschooldheid of met sociale achterstelling. Antisemitisme woekert in alle rangen, standen en klassen, seksen en religies, alleen bij moslims leeft het allemaal nog wat intenser.

Dr. Mark Elchardus bevestigde deze bevindingen twee jaar later in een onderzoek dat hij voerde in 2013 onder 863 studenten in Gent en Antwerpen waaronder ook 346 moslim studenten. Terwijl tussen 45 en 50 procent van de moslim studenten antisemitische gewoonten onthulden, bleek ‘slechts’ 10 procent van de niet-moslims dat ook te doen.

Conclusie
Zovelen in het Westen blijven tegen beter weten in zeggen dat moslims enkel de Joden haat omwille van Israël en het conflict met de Palestijnen en de andere Arabieren in het Midden-Oosten. Al deze onderzoeken tonen aan dat het tegendeel het geval is: zij haten Israël omdat zij Joden haten.

En toch overwegen geen enkele van de zelfbenoemde en zogeheten ‘mensenrechten’ activisten om moslimgemeenschappen binnen te gaan om hen te vragen meer tolerant te worden ten aanzien van de Joden. Omdat van moslims wordt verwacht dat ze haters zijn en de ‘progressieven’ van hen ook niet verwachten dat ze zich opeens op een andere wijze zullen gaan gedragen.

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.