Partijdig en onbetrouwbaar rapport over Israëlisch leger [Joods Actueel]

Ruim twee maanden geleden heb ik mijn samenwerking met Joods Actueel Magazine Antwerpen weer opgenomen en schrijf ik ook af en toe voor de blog. Hier een artikel van heden: “Partijdig en onbetrouwbaar rapport over Israëlisch leger


bts

“Breaking the Silence (BtS), een niet-gouvermentele organisatie (NGO) van Israëlische soldaten, heeft striemende beschuldigingen gepubliceerd die gebaseerd zijn op vaak anekdotische, anonieme en oncontroleerbare getuigenissen van soldaten van lagere rang”, zegt de Israëlische organisatie NGO Monitor.

Deze ‘getuigenissen’ mankeren elke context, gaan voorbij aan het feit dat tijdens de Gaza-oorlog van 2014 hevige gevechten plaatsvonden tussen Israël en de terreurgroepen in Gaza, dat de soldaten voortdurend in ernstig gevaar verkeerden doorheen het conflict waarin zij belaagd werden met raketten en mortiergranaten en tevens door terroristen die onverwachts opdoken uit tunnels die werden gegraven onder particuliere woningen.

De getuigenissen in het verslag zijn anoniem en onmogelijk onafhankelijk te controleren. De Israel Defense Forces (IDF) weigerde commentaar te leveren op de gegevens in het verslag en zei dat Breaking the Silence “het IDF geen enkel bewijs verstrekte voor hun beweringen.”

Verder lezen hier op Joods Actueel blog

door Brabosh.com

2 gedachtes over “Partijdig en onbetrouwbaar rapport over Israëlisch leger [Joods Actueel]

  1. Even joviaal: You go boy !!! 🙂

    We wisten het natuurlijk al, maar eindelijk weer eens een gerechtvaardigd tegengeluid

    Like

Reacties zijn gesloten.