Duitse politie verwijdert Israëlische vlag tijdens voetbalmatch ‘uit angst voor Palestijns geweld’

frankfurtDemonstranten op een manifestatie tegen het antisemitisme in Frankfurt, Duitsland. [beeldbron: Reuters]

Een Israëlische voetballer in die speelt in de tweede hoogste afdeling van het professionele Duitse voetbal twitterde op zondag dat veiligheidsdiensten, tijdens een wedstrijd tussen FC Ingolstadt en Union Berlin, onder dwang een Israëlische vlag verwijderden waarmee door een fan werd gezwaaid vanop de tribunes.

almog2Almog Cohen uit Beersjeba, voetbalt sinds juli 2013 voor de Duitse ploeg FC Ingolstadt

Voetbalster Almog Cohen twitterde: “Vandaag werd een Israëlische vlag verwijderd tijdens een uitwedstrijd tegen Union Berlin. Deze vlag was binnengebracht door Duitse fans en werd verwijderd door lokale veiligheidsagenten. ‘Geen Joodse vlaggen‘, luidde het. Dit is het enige veld waar dit gebeurde.”

Volgens het Duitse dagblad Bild werd de beslissing om een ‘Joods spandoek‘ (een Israëlische vlag dus…) te verwijderen, genomen “uit angst voor Palestijnse geweld.” Cohen vertelde tegenover Bild: “Ik zag hoe onze fans de Israëlische vlag wegnamen. Zij vertelden mij dat ze dit deden op instructie van de politie.”

Toen Cohen werd verteld dat de politie niet wilde dat er met politieke symbolen tijdens de wedstrijd werd gezwaaid, vroeg hij of andere vlaggen ook werden verboden. “Neen, alleen de Joodse vlag,” zeiden ze hem. “Dat schokte mij,” zei hij.


In een vertaling van Brabosh.com naar een artikel in The Jerusalem Post van 27 april 2015

Een gedachte over “Duitse politie verwijdert Israëlische vlag tijdens voetbalmatch ‘uit angst voor Palestijns geweld’

Reacties zijn gesloten.