Amerikaans Congres tegen economische boycot van Israël door de Europese Unie

boycott3BDS-beweging laat alle maskers vallen…

Naar aanleiding van Israël ’s 67ste verjaardag van Dag van Nationale Onafhankelijkheid, hebben beide kamers van het Amerikaanse Congres acties aangekondigd tegen de plannen van de Europese Unie om een economische boycot van Israël in te voeren.

Hiermee willen ze president Barack Obama aansporen om in toekomstige handelsovereenkomsten met het 28-landen blok de EU ontmoedigen om Israël boycot, desinvestering en sancties op te leggen conform het programma van de internationale Israëlboycotbeweging BDS.

De Democratische senator Ben Cardin uit Maryland, een lid van het financieringscomité en van het Comité voor Buitenlandse Zaken van de Senaat, zei hierover:

Democratische senator Ben CardinWij mogen dan wel niet akkoord zijn met elke Israëlische beleidslijn, maar wij kunnen niet toestaan dat onze potentiële handelspartners in de Europese Unie zouden instemmen met maatregelen die Israël ’s feitelijke bestaan bedreigen.

Economische middelen en handelsakkoorden worden doorheen de hele geschiedenis wereldwijd aangewend om regeringen te dwingen hun beleid te wijzigen, maar wanneer dergelijke acties bedoeld worden om het bestaansrecht van een land te delegitimeren, dan moeten wij daar een lijn onder trekken.

De bepalingen werden ondersteund door de American Israël Public Affairs Committee, die de passage in het Congres in hun persbericht over het weekend prezen. AIPAC is zelf ook betrokken in een identieke actie van het Huis van Afgevaardigden, waar de Commissie Manieren en Middelen op vrijdag de fast track-wetgeving voor de president met hetzelfde amendement werd aangenomen.

De Republikeinse senator Peter J. Roskam uit Illinois die de bepalingen indiende, zei hierover:

Peter J. RoskamIk ben een groot voorstander van vrije handelsrelaties met de Europese Unie, maar we moeten ook onder ogen zien het verontrustende, toenemende tij van BDS activiteiten van landen in heel Europa.

Deze maatregel zal van de bestrijding van deze boycots een doelstelling maken van de belangrijkste handel van de Verenigde Staten in onze onderhandelingen met de EU en een duidelijk signaal geven dat landen die streven naar vrije handel met de Verenigde Staten niet kunnen deelnemen aan een politiek gemotiveerde economische oorlog tegen Israël

Zoals bekend promoot de antisemitische Boycot, Disvestment & Sanctions (BDS) beweging van stichter Omar Barghouti de volledige boycot van de staat Israël op alle terreinen en dus niet enkel producten die afkomstig zouden zijn vanuit de ‘nederzettingen’ in Judea en Samaria (op de Westbank), zoals sommigen nog steeds het goedgelovig en slecht geïnformeerd publiek voorhouden.

bds-trueface

door Brabosh.com

met dank aan Tiki S. voor de hint.