Israël bombardeert raketopslagplaatsen van Syrisch leger in het Kalamun gebied

IsraelAir

Israël heeft op zaterdagochtend naar verluidt meerdere doelwitten getroffen behorend tot Hezbollah en het Syrische leger in een reeks luchtaanvallen in het Kalamun gebied op de grens tussen Syrië en Libanon. Volgens een bericht in de krant al-Arabiya (Saoedi-Arabië) vond eerder een aanval van de Israëlische luchtmacht plaats op woensdag jongstleden, naar verluidt gericht op twee sites waarvan wordt aangenomen dat het raketopslagplaatsen van het Syrische leger zijn.

Op zaterdag, volgens een bericht van al-Jazeera (Qatar), waren de doelwitten de Syrische divisies 155 en 65 van het leger van Assad, belast met de ‘strategische wapens.’ Al-Arabiya berichtte dat de doelwitten opslagplaatsen voor Scudraketten waren gevestigd in de militaire bases waren. Verscheidene explosies werden gehoord in het gebied van Kteife, Yabrud en een dorp in het Kalamun, volgens al-Jazeera op zaterdag.

Het gebied staat bekend als een Syrische militaire site waar zich vooral opslagplaatsen en installaties bevinden. Er was geen officiële reactie van Hezbollah of de Syrische regering over de vermeende aanvallen. Van Israël wordt gezegd dat het hetzelfde gebied in het verleden bestookte toen werd aangenomen dat een lading geavanceerde wapens werd geleverd afkomstig uit Iran en bestemd voor de sjiitische proxy in Libanon.

Eerder, zondag 18 januari 2015 voerde de Israëlische Luchtmacht [IAF] een luchtaanval uit op het gebied van Quneitra in de Syrische sector op de Golan Hoogtes. Hierbij werden zes Iraanse soldaten gedood waaronder ook de Iraanse generaal Mohammad Ali Allahdadi. Daarnaast sneuvelden tevens vijf Hezbollah strijders waaronder Mohammed Issa, een commandant die verantwoordelijk was voor militaire operaties in Syrië en Irak.

Tevens werd Jihad Mughniyeh gedood, de zoon van Imad Mughniyeh, een topleider van Hezbollah die in 2008 in Syrië werd gedood door een autobom, aanslag waarvan de schuld bij Israël wordt gelegd. Hezbollah nam weerwraak door een grensoverschrijdende aanval aan de Libanees/Israëlische grens waarbij twee soldaten werden gedood toen hun gepantserd voertuig werd geraakt door een Kornet anti-tank missile. Slachtoffers waren IDF majoor Yochai Kalangel en stafsergeant Dor Chaim Nini (plaatje hieronder).

door Brabosh.com

soldaten