Hamas vuurt vanuit Gaza raket af op Israël ’s 67ste nationale feestdag, Jom Ha’atsmaoet

gaza-fires

Op donderdag 23 april 2015 vierde Israël – en tegelijk ook vele Joden in de Diaspora – voor de 67ste maal sinds 1948 Jom Ha’atsmaoet, de Dag van de Onafhankelijkheid van Israël. Volgens de internationale kalender is dat op 14 mei a.s. maar in Israël echter, wordt de Joodse religieuze kalender gevolgd en dat is altijd op 5 Ijar (van dit jaar 5708). De seculieren zullen het dus binnen drie weken nog eens dunnetjes overdoen.

In Israël weten ze dat ze op dergelijke hoogdag traditioneel “een geschenk” van Hamas vanuit de Gazastrook mogen verwachten en dat was gisteren niet anders.

Gisteravond weerklonken in en om Sderot in het zuiden van Israël, opnieuw de sirenes die een raketaanval aankondigen. Even later weerklonken enkele explosies en bevestigde het IDF dat vanuit Gaza minstens één raket werd afgevuurd waarvan de resten werden teruggevonden in open terrein in het gebied van Sha’ar Hanegev. Er was geen melding van schade noch gewonden.

Uiteraard kwam Hamas snel met een verklaring op de proppen dat “zij de raket niet hebben afgevuurd en de daders opspoort”. Onzin natuurlijk. In Gaza wordt geen strobreed verlegd zonder de (stilzwijgende) instemming of met medeweten van Hamas en dat weten ze ook in Israël donders goed:

“Wij houden Hamas verantwoordelijk en verwachten dat zij de orde handhaven in Gaza. Hamas is de regerende macht in het gebied en het moet de rust handhaven; als dat niet lukt houden wij hen verantwoordelijk. Wij zullen geen stiekem raketvuur accepteren,”

klonk aldus het antwoord van Israël ’s veiligheidsdienst. Een reactie van Israël bleef dan ook niet lang uit. Donderdagnacht bestookten tanks van de Israel Defense Forces (IDF) een terroristisch bolwerk van Hamas (of één van het dozijn gelieerde terreurgroepen in Gaza) nabij Beit Hanoun in de Strook.

In antwoord op de raketaanval tegen Israël heeft het IDF een terroristische infrastructuur onder vuur genomen in het noorden van Gaza,” twitterde even later Peter Lerner, woordvoerder van het IDF. Omwille van het incident van gisteren zal Israël, bij wijze van strafmaatregel, vandaag vrijdag geen Gazaanse moslims toelaten om te bidden op de Tempelberg in Jeruzalem.

Bestand reeds vier keer geschonden
Sinds het staakt-het-vuren bestand van 26 augustus ’14 heeft Hamas of één van het dozijn gelieerde terreurgroepen, dit bestand reeds vier keer geschonden. De laatste raket die Palestijnse terroristen vanuit Gaza afvuurden naar Israël dateert van 26 december 2014.

Intussen bereiden Hamas en confrater in de terreur de (Palestijnse) Islamitische Jihad de volgende oorlog tegen Israël voor. Met zoals steeds a little help from Qatar, Turkije en Iran, worden al maanden nieuwe lange-afstandsraketten uitgetest uitgevoerd om de ballistische capaciteiten ervan te verbeteren ter voorbereiding van de volgende  aanvalsoorlog tegen Israël.

Op maandag 26 januari 2015, werden minstens 10 van dergelijke raketten afgevuurd naar de zee. Tijdens Operation Protective Edge bereikten enkele raketten van het type M-75 de buitenwijken van Haïfa met name in Hadera helemaal in het noorden van Israël. Midden-december 2014 vuurde Hamas eveneens twee raketten af richting zee en testte verschillende andere projectielen uit.

door Brabosh.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.