Obama ’s ‘goed akkoord’ met Iran, in de voetsporen van Bill Clinton en N-Korea +video

a-good-deal

Kijk wat er gebeurt wanneer je bijna een “goed akkoord” hebt afgesloten met een schurkenstaat. Wij weten allemaal nog goed wat er gebeurde met het “goede akkoord” van de vorige Amerikaanse president Bill Clinton, net zoals Obama eveneens een adept van de Democratische partij van de VS.

Meer dan 20 jaar geleden, op 21 oktober 1994 kondigde een bijzonder opgetogen president Bill Clinton aan dat de Verenigde Staten een Raamakkoord hadden bereikt met Noord-Korea omtrent diens nucleaire programma. Clinton verzekerde destijds in een openbare toespraak het Amerikaanse publiek ervan dat het akkoord met Noord-Korea een “goed akkoord” was:

“Deze overeenkomst is goed voor de Verenigde Staten, goed voor onze bondgenoten en goed voor de veiligheid van de hele wereld. Het vermindert het gevaar van het verspreiden van een nucleaire dreiging in het gebied. Het is een cruciale stap voorwaarts om Noord-Korea binnen de wereldgemeenschap te loodsen.”

Komt een en ander u bekend voor? President Barack Obama gebruikte haast dezelfde woorden toen hij eerder deze maand het raamakkoord met Iran aankondigde en tot op heden dit als een “goed akkoord” blijft verdedigen.

Bill Clinton’s “goed akkoord” met N-Korea