Iran toont militaire macht op Army Day Parade ‘Dood aan Amerika’ en ‘Dood aan Israël’

army-day04‘Dag van het Leger’, Teheran, Iran op 18 april 2015. Een vrachtwagen rijdt voorbij de presidentiële tribune met de slogan “Dood aan Israël!” in het Farsi, tijdens de militaire parade. [beeldbron: screenshot Reuters/YouTube]

army-day03‘Dag van het Leger’, Teheran, Iran op 18 april 2015. Een vrachtwagen rijdt voorbij de presidentiële tribune met een raket waar speciaal wordt ingezoomd op de slogan “Dood aan Israël!” in het Farsi, tijdens de militaire parade. [beeldbron: screenshot Press TV Iran/Youtube]

army-day05‘Dag van het Leger’, Teheran, Iran op 18 april 2015. President van Iran, Hassan Rouhani (links rechtstaande) schouwt de troepen tijdens de militaire parade in Teheran. [beeldbron: screenshot Second Times/Reuters/Youtube]

army-day06‘Dag van het Leger’, Teheran, Iran op 18 april 2015. Een vrachtwagen met laatste raketsystemen tijdens de militaire parade. [beeldbron: screenshot Press TV Iran/Youtube]