Nederlandse NGO Oxfam-Novib wil Hamas herbewapenen [Likoed.nl]

sea-to-rever2Spandoek van Hamas aan een bouwwerf in Gaza. Blijkbaar kan daar iemand in de Strook best een cursus Engels gebruiken. De slogan ‘Palsetine From Sea to Rever‘ zal waarschijnlijk moeten zijn: ‘From the river to the sea, Palestine will be free’. Wat betekent: Palestina komt niet naast maar in de plaats van Israël. Zonder dank, bende onnozelaars.

“De zeeblokkade werd opgelegd als wettige veiligheidsmaatregel om te verhinderen dat wapens overzee de Gazastrook binnen geraken en wordt toegepast conform de vereisten van de internationale wet.”
[Het Palmer Rapport van de VN, 1 september 2011 – klik hier]

Afgelopen maandag deed een aantal ‘mensenrechten’-organisaties waaronder Oxfam Novib een oproep om de blokkade van Gaza op te heffen. Onder meer de Volkskrant besteedde er aandacht aan. Dat is verbazingwekkend omdat zowel Egypte en Israël die blokkade hebben ingesteld vanwege de onophoudelijke terreur door de moslimfundamentalistische Hamas vanuit Gaza.

De Israëlische wapenblokkade houdt alleen de import van wapens tegen, en van chemicaliën en andere goederen die als wapen kunnen fungeren. Normale goederen als tomaten, graan of medicijnen worden vanzelfsprekend niet tegengehouden. Deze wapenblokkade is daarmee gerechtvaardigd en volledig volgens de eisen van het internationaal recht, zo hebben de Verenigde Naties bevestigd.

oxfam-novibDat zou Oxfam Novib dienen te weten, net zoals dat er internationaal – door de EU, de VS, Rusland en de VN gezamenlijk – duidelijke voorwaarden zijn gesteld aan Hamas als het gaat om het normaliseren van de internationale betrekkingen gaat en dus het opheffen van de wapenblokkade:

Hamas moet alle geweld afzweren, Israël erkennen en alle eerder gesloten vredesovereenkomsten nakomen. Tot nu heeft Hamas echter geen blijk van enige vredelievendheid. Integendeel, het Handvest van Hamas stelt dat het uitroeien van de Joden een islamitische plicht is.

De bevolking van Gaza wordt door Hamas hiermee geïndoctrineerd. Zo verklaarde een Hamas parlementslid op 11 mei 2011 op de Hamas-televisie van Gaza: “De Joden werden in groten getale naar Palestina gebracht zodat de Palestijnen de eer zouden hebben om deze kwaadaardige bende uit te roeien.”

Zelfs kleine kinderen worden hiermee opgevoed. In een programma voor kleuters uitgezonden op 2 mei 2014 spreekt een kleuterjuf de hoop uit tegen de aanwezige kleutermeisjes dat als zij groot zijn zij Joden zullen gaan doden.

River-to-SeaEr zijn nog talloze voorbeelden te geven dat Hamas de bevolking van Gaza indoctrineert met Jodenhaat en aanzet tot een tweede Holocaust. Met de vele voorbeelden geweld en haat momenteel van andere moslimfundamentalisten als IS, Al-Shabaab en Boko Haram – ook gericht tegen mensen van andere geloven – zou men toch moeten inzien wat er in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gaande is.

Of wil Oxfam-Novib de wensdromen van Hamas echt gaan faciliteren door nu voor wapenimport in Gaza te pleiten? Hebben Joden volgens haar dan geen recht op het allerbelangrijkste mensenrecht, te weten het recht op leven?

door Tom Struick van Bemmelen


Artikel verscheen op 19 april hier op de website van Likoed Nederland en eveneens hier op de website van De Dagelijkse Standaard en hier op de blog van E.J. Bron..

likoednederland

Een gedachte over “Nederlandse NGO Oxfam-Novib wil Hamas herbewapenen [Likoed.nl]

  1. Duidelijk artikel,blijf het uitleggen en benoem het kwaad zodat een heel groot groeiend publiek de instellingen met haar leiders en politici gaat aanspreken.Hamas etc uitschakelen en geen kans geven is een grote wens. Dat wil toch iedereen in W-Europa

    Like

Reacties zijn gesloten.