Jammer genoeg controleren de Joden de wereld niet! [Fred Maroun]

joodse-lobby2Maandagavond, 7 januari 2013. Nieuwsanker van de Vlaamse openbare omroep Kathleen Cools haalt in het programma Terzake/Canvas stevig uit naar een imaginaire Joodse Lobby die de media zou controleren met inbegrip van de VRT. Op de achtergrond de gekende Ankie Rechess-Spitzer vanuit Jeruzalem, Israël. Jammer dat de Joodse Lobby niet bestaat want dan zou een antisemitische kwakkel zoals deze nooit vertoond worden op de Vlaamse omroep en dan zou deze wereldvreemde Kathleen Cools wellicht aan de slag zijn als rekkenaanvulster bij de Colruyt of als poetsvrouw bij de posterijen.

Antisemieten beweren dat Joden de wereld controleren, het bankwezen, de media, de Amerikaanse regering, en zo verder. Als dat waar was dan zou de wereld erg op Israël lijken: democratie, mensenrechten en de rechtsstaat zou heersen; mensen zouden vrij zijn om hun religie te beleven (of het zonder doen) zonder angst; creativiteit, kennis en vooruitgang zouden worden beloond; en er zou wijdverspreid respect zijn voor menselijk leven en voor het milieu.

jewish_lobby2Jammer genoeg controleren de Joden de wereld niet, waar zij nauwelijks 0,2 procent van de bevolking uitmaken en waar zij het frequente doelwit vormen van een praktijk door een Verenigde Naties die voor het merendeel bestaat uit despotische regimes die gedijen op antisemitisme. Joden controleren niet eens de Verenigde Staten waar zij ongeveer 2 procent van de bevolking vormen en waar de grote meerderheid van de Joden de Amerikaanse president Barack Obama steunt ondanks zijn falend Midden-Oosten beleid.

Phil Assouline, een vriend en een Midden-Oosten expert, grapte over het recent aangekondigde nucleair akkoord met Iran dat “met dit Iran akkoord het ‘Joodse Lobby’ argument morsdood is“. Inderdaad het akkoord stuit op algemeen verzet in de Joodse staat, niet alleen bij de regering maar ook bij de oppositie. Israëliërs beschouwen een nucleair Iran als een existentiële bedreiging en zij eisen dat de onderhandelingen en boycots worden voortgezet en aangescherpt tot een goed akkoord is bereikt, maar hun stem wordt duidelijk niet gehoord in het Witte Huis. Als dit de bewering niet weerlegt dat de “Joodse Lobby” Washington controleert zal niets anders dat nog kunnen.

Iran ’s nucleaire capaciteit en de export van terrorisme is een zaak van leven en dood. Arabieren zijn ook bezorgd over dit akkoord terwijl de terroristen van Hezbollah er gek op zijn. Dit kan leiden tot een nucleaire wapenwedloop in het Midden-Oosten, die een verdere zorg is voor Israëliërs en Arabieren. Een akkoord dat niet volledig de Iraanse nucleaire capaciteit vernietigd en dat niet Iran ’s terroristisch netwerk laat ontsporen, is geen goed akkoord voor Israëliërs of Arabieren.

Helaas zal de antisemitische leugen dat Joden de wereld controleren verder tieren; net zoals elke andere antisemitische leugen – ongeacht hoe belachelijk ook – eveneens zal blijven verder woekeren. Maar wat betekent “Joden controleren de wereld” dan toch? Joden zijn het niet met elkaar eens. Zelfs in Israël zijn de meningen zo verdeeld dat spreken van een monolithisch Joods standpunt over vrijwel elk onderwerp volkomen absurd is. In de Verenigde Staten, zijn de Joden zelfs nog meer verdeeld. Antisemitisme is niet gebouwd op een rationele basis, dat is wel het minste wat je ervan zeggen.

Wanneer geconfronteerd met de mogelijkheid van een nucleair Irak, handelde de voormalige Israëlische premier Menachem Begin erg snel, tot ongenoegen van de VS. Israël heeft niet hetzelfde gedaan met Iran, misschien rekenend op het Amerikaanse leiderschap. In dit late stadium is een unilaterale aanval door Israël wellicht niet langer haalbaar en tezelfdertijd blijven Iran ’s satellieten Hamas en Hezbollah de belangrijkste bedreiging vormen voor Israël. Dit alles plaatst de Joodse staat in de meest hachelijke positie die het heeft meegemaakt sinds de onafhankelijkheid.

Is dat hoe de Joden de wereld controleren? Belachelijk toch.

door Fred Maroun

Stigmatisering en diabolisering van Joden: een overdraagbare aandoening van de geest die zich in de Middeleeuwen fysiek manifesteerde als de ‘Zwarte Dood’ (de bruine pest) en in het Westen muteerde naar virulente Israëlhaat en in het Midden-Oosten tot islamistische Jodenhaat, hetzelfde dus maar in een andere verpakking…
star-of-david2


in een vertaling van Brabosh.com van een artikel in The Times of Israel van 4 april 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.